İzmir'in plaj ve koyları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de Paşalimanı Plajı. Peki Paşalimanı Plajı nerededir? Paşalimanı Plajı'na nasıl gidilir?

Paşalimanı Plajı

Paşalimanı Plajı ziyaretçilerine hem deniz hem de kamp olanağını aynı anda sunuyor. Sessiz, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenler için oldukça ideal. Plaj yer yer çakıl yer yer de kumsaldan oluşuyor. İçerisinde çakıl sevmeyenler için atlama iskelesi de bulunuyor. Çevrede kamp alanları olduğu için zaman zaman çevre kirliliği olsa da belediye tarafından düzenli olarak temizliği yapılıyor.

Deniz suyu genellikle ılıktır. Turkuaz renge sahip deniz ise oldukça temiz ve berraktır. O kadar temizdir ki denizin içerisinde kendi gölgenizi görebilirsiniz. Turkuaz rengi bu bölgede pek çok plajda hâkim olsa da bu rengin en açık halini burada görebilirsiniz.

Deniz seviyesi de oldukça sığdır. Bu özelliği ile çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça uygundur. Çocuklu ailelerin özellikle çocukları için deniz ayakkabıları almaları tavsiye ediliyor. Zira çakıl taşları zaman zaman can yakabiliyor.

Paşalimanı Plajı nerededir?

Paşalimanı Plajı, İzmir'in Çeşme ilçesinde Ildırı mevkiinde bulunuyor.

Paşalimanı Plajı'na nasıl gidilir?

Ilıca ve Çeşme merkezden kalkan minibüsleri kullanarak bu plaja rahatça ulaşabilirsiniz.

Özel aracınız ile gelmek isterseniz de Çeşme-Ildırı istikametini takip ederek tabelalar aracılığıyla kolaylıkla bu plaja ulaşabilirsiniz.

Aşağıya bıraktığımız harita bilgisi de ulaşımınız için faydalı olacaktır. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak buraya kolaylıkla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi