Yiğit SÜTCÜ-Transfer edildiği zaman taraftarlar tarafından soru işareti ile bakılan Djalma Silva, Trendyol Süper Lig’de gösterdiği performans ile göz dolduruyor. Brezilya takımlarında amatör futbol oynayan Djalma Silva, Avrupa’da sadece Yunanistan’ın Limassol takımında forma giydi. Sezon başında sarı kırmızılılara transfer olan sambacı, ligde oynanan 4 maçta da ilk 11’de kendisine yer buldu.  

Yabancılar tam not aldı

Geçtiğimiz sezon oynadığı TFF 1. Lig’in statüsü gereği kadrosunda sınırlı sayıda yabancı futbolcu bulunduran Göztepe, Süper Lig’e çıkılmasının ardından pek çok yabancı futbolcu ile sözleşme imzaladı. Bodrumspor ile oynanan maçta sarı kırmızılıların ilk 11’nde Taha Altıkardeş ve statü gereği Türk vatandaşı olan Nazım Sangare dışında Türk oyuncu yer almadı. 9 yabancı ile oynayan sarı kırmızılılarda Djalma Silva başta olmak üzere tüm oyuncular, teknik ekipten geçer not aldı.

Hedef Avrupa kupaları

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Stonimir Stoilov, sarı kırmızılı takımla Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedeflediğini belirtti.

Bulgar teknik adam, "İlk 4 maça baktığımızda iyiyiz diyebiliriz ama bu kesinlikle bana göre yeterli değil. Çünkü bizim hedefimiz daha önce söylediğim gibi Avrupa'ya gitmek. Bu benim hayalim, bunun için her şeyi yapmamız gerekiyor. Oyuncularımız. her zaman gelişmesi ve bu koyduğumuz hedefe ulaşmak için savaşmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ