Ege'nin belkide en özgün plajlarından biri olan Perili Köşk Plajı, hikayesiyle ilgi çekerken ilginç atmosferi sayesinde kendisine hayran bırakıyor. Plajın tam karşısında yer alan adaya denizden gizli bir ulaşım yolu bulunuyor. Huzurlu ve özgün Perili Köşk Plajı, Ege'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

Perili Köşk Plaj giriş ücreti ne kadar?

Anlatılanlara göre ismini plaja yapılan ilk köşkten alan Perili köşk plajı'nda akşamları rüzgar nedeniyle peri sesleri gibi sesler duyuluyormuş. Zamanla rüzgara bağlı olduğu anlaşılsa da farklı bir ton ve güzellikte olan bu seslerin ancak perilere ait olabileceği fikri hakim olmuş. Ve bu nedenle plaj bu ismi almış. Datça'nın 52 koyundan sadece biri olan Perili köşk plajı, güzelliği ve temizliği ile öne çıkan plajları arasında yer almaktadır. Perili Köşk Plajı’na herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Perili Köşk Plajı tamamen ücretsizdir.

Perili Köşk Plajı nerede?

Gizemiyle ilgi çeken Perili Köşk Plajı Muğla’da yer almaktadır. Datça’nın huzurlu sahilleri arasında bulunan Perili Köşk Koyu olarak da bilinen Perili Köşk Plajı, berrak suyuyla ziyaretçilerini karşılamaktadır. Ancak denizden bakıldığında yeşillikler arasında kalan plaj farkedilmeyebilmektedir. Gizemli, özgün ve huzurlu olan bu plajı yolunuz Datça’ya düşerse mutlaka deneyimlemelisiniz.Taşsız denizi, temiz doğası ve özgün atmosferiyle Perili Köşk Plajı'nı aynı zamanda merkezden kalkan tekne turları ile de ziyaret edebilirsiniz.

Perili Köşk Plajı'na nasıl gidilir?

Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Perili Köşk Plajı, bölgenin en gözde turistik noktalarından biri olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin çeşitli illerinden bu eşsiz koya turlar düzenlenmektedir. Şehrinizdeki tur firmaları ile irtibata geçerek günübirlik Perili Köşk Plajı tur paketlerinden birini tercih edebilirsiniz. Kendi aracınızla gitmeyi planlıyorsanız, Marmaris-Datça Yolu, D400 karayolu üzerinden saparak sahile ulaşmanız gerekiyor. Emecik Köyü'nün Güllük Mevkii'nde yer alan bu plaja ulaşım için aşağıdaki haritayı kullanabilirsiniz;

Kaynak: Haber Merkezi