Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 320'nci maçına çıkıyor. Çıktığı 319 maçın 114'ünden galibiyetle ayrılan Galatasaray, Letonya ekibi RFS ile karşılaşacak. Daha önce UEFA Avrupa Ligi'ne denk olan UEFA Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray, deplasmanda galibiyet arayacak.

Avrupa arenasında 432 kez gol sevinci yaşayan sarı-kırmızılılar, kalesinde 477 gol gördü.Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 4 müsabakayı kaybetti. Geçtiğimiz sezon deplasmanda Manchester United'ı 3-2 mağlup eden Galatasaray, bu maç sonrasında; Bayern Münih'e 2-1, Kopenhag'a 1-0, Sparta Prag'a 4-1 ve Young Boys'a 3-2 mağlup oldu. Sarı kırmızılılar oynanacak RFS maçıyla bu olumsuz seriyi bitirmeye çalışacak.

Her iki takım da kendi liginde lider durumunda bulunarak olumlu bir form gösteriyor. İki formda takımın, tempolu bir maç ortaya koyması bekleniyor.

Maç bilgileri

Galatasaray'ın Letonya ekibi RFS'e konuk olacağı müsabaka, TSİ 19.45'te başlayacak. Maç, TRT1 ekranlarından şifresiz olarak naklen yayınlanacak. Galatasaray'ın galibiyet için savaşacağı mücadeleyi, Slovak hakem Filip Glova yönetecek. Glova'nın yardımcılığını Daniel Polacek ve Peter Bednar üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğine Lukas Dzivjak atanırken, AVAR odasında ise Michal Ocenas oturacak.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i

Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera,  UEFA Şampiyonlar Ligi'nin play-off müsabakalarında aldığı cezadan dolayı bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlık problemi bulunan Victor Osimhen ve Hakim Ziyech bu nedenle formadan uzak kalırken; UEFA listesinde adı olmayan Eyüp Aydın, Gökdeniz Gürpüz ve yeni transfer Roland Sallai de sahada olmayacak.

Günay Güvenç, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Barış, Mertens, Yunus, Icardi

Kaynak: HABER MERKEZİ