Semra İĞTAÇ/İZ GAZETE- Uzay ve roket bilimlerine olan tutkularını, bilgi ve emekleriyle birleştirerek 25 farklı ülkeden gelen öğrenci takımları arasında öne çıkan Ege Aerospace Takımı, dünyanın en büyük roketçilik yarışmasında önemli ödüller kazandı. Takım, yıl boyunca yaptıkları yoğun çalışmaların ve zorlu hazırlık süreçlerinin meyvelerini toplarken, Ege Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi uluslararası arenada gururla temsil etti.

Takım son derece etkileyici sunumu ile en iyi sunum ödülüne ve yarışmanın ilk atışlarından birini gerçekleştirerek erken fırlatma ödülüne sahip oldu. Takım kaptanı Enes Bitigen, proje yöneticiliği ödülü alırken takım üyesi Ata Kerem Manyaslı ise güvenlik uzmanı ödüllerini aldı.
Ege Aerospace Takımı’nın aldığı ödüller, sadece üniversitelerinin değil, tüm Türkiye'nin de göğsünü kabarttı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğrencilerin elde ettiği bu büyük başarı için duyduğu gururu dile getirerek, “Geleceğin mühendislerini yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Spaceport America Cup 2024’te kazandıkları başarılarla adlarını duyuran Ege Aerospace Takımı, önümüzdeki yıllarda da daha büyük başarılara imza atacaklarının sinyallerini verdi. Takım üyeleri, elde ettikleri bu başarının ardından daha da büyük hedeflerle çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. 

Böylece, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, dünyanın dört bir yanından gelen roket bilimcilerle kıyasıya rekabet ederek, hem bilgilerini hem de becerilerini sergiledikleri bu yarışmada unutulmaz bir iz bıraktı.

Muhabir: Semra İğtaç