Rotary Bölge 2440, 2024-2025 Dönemi Federasyon Başkanı Mert Korur liderliğinde İzmir Kulüp başkanları ve bölge görevlilerinin katılım sağladığı toplantıda kulüp başkanları yeni dönemde yapacakları projeleri anlattı. Federasyon Başkanı Mert Korur, burs programıyla ilgili yaptığı açıklamada, Bursun Atatürk'ün barış ve birlik ilkelerini yaşatarak barış çalışmalarına katkıda bulunacak öğrencilere destek sağlayacağını ifade etti.

İstanbul Barış Merkezi'nde Barış Konferansı düzenleniyor

Dünya barışına destek vermek ve küresel barış projelerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Barış Konferansı” Uluslararası Başkanın da katılımıyla İstanbul Barış Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik, Bölge 2440 Federasyonunun en çok önem verdiği konu olan barış ve anlayışı toplumun her kesimine yayarak büyük bir etki yaratmayı hedefliyor.

BAU Rotary Barış Merkezi: Geleceğin barış elçileri yetişiyor

Otto-Fran Walter tarafından 15.5 milyon dolar karşılığında kurulan BAU Rotary Barış Merkezi, her yıl 40 öğrenciye barış ve çatışma çözümü konularında eğitim verecek. Bu merkez, dünya genelinde barış elçileri yetiştirerek barış çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak.

Atatürk Barış Bursu ile barışa destek

Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur yaptığı konuşmasında, “Bölge 2440 Federasyonu olarak her yıl bir öğrenciye Atatürk Barış Bursu vermeyi planlıyoruz. Bu bursun aynı zamanda Atatürk'ün barış ve birlik ilkelerini yaşatarak barış çalışmalarına katkıda bulunacak öğrencilere destek sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Korur ayrıca, Rotary’nin 1985 yılından beri en öncelikli hedefi olan Çocuk Felcini bitirme çalışmalarında sona gelindiğini Afganistan’da 5 ve Pakistan’da 5 vaka olmak üzere çocuk felcinin dünya üzerinden sıfırlanana kadar aşılama ve farkındalık çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi. 2019 yılından beri sürdürdükleri organ bağışı farkındalığı çalışmalarının da bu yıl transplant oyunları ve tematik park ile farklı bir aşamaya geçeceğini, 2023 yılının Şubat ayında kara üzerinde meydana gelen en şiddetli deprem olan Kahramanmaraş Depremi için o günden bu yana devam eden çalışmaların bu dönem de süreceğini, 30 Ağustos 2024 tarihinde 37. Uluslararası Çanakkale Yüzme Yarışlarını bu yıl da aynı heyecan içinde gerçekleştirecek olmanın gurur ve mutluluğunu bir kez daha yaşadıklarını ifade ederek, dönem içerisinde gençlerle birlikte hayata geçirmeyi planladıkları uluslararası etkinlikler ve zeytin sempozyumun da hazırlıklarına devam edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber merkezi