RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Tuncay Keser, RTÜK tarafından Halk TV'ye yüzde 3 idari para cezası verildiğini açıkladı.

Keser, cezanın gerekçesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“RTÜK’ten yine 'mimik' cezası. Cem Toker’in MHP Lideri Bahçeli’ye yönelik 'Bahçeli Türk siyasetinde o kadar da ciddiye alınır mı, söylemleri bu kadar tartışılır mı onu bilmiyorum' ifadelerinin eleştiri sınırlarını aştığı ve Sunucu Sinem Fıstıkoğlu’nun da 'Alınır efendim yani meşru bir iktidarın ortağı olduğu için söylediği şeyler bizi bağlıyor tabi' şeklindeki müdahalesine rağmen, 'gülümsemesi'nin Cem Toker’i destekleyici nitelikte olduğu iddiasıyla Halk TV’ye yüzde 3 idari para cezası verildi. Toplantıda, İstanbul Aile Vakfının Saraçhane'de düzenleyeceği LGBT karşıtı yürüyüş için provokatif bir dille hazırlanan tanıtım filminin de bir bölümü çıkarılarak kamu spotu olarak TV'lerde ücretsiz yayınlanmasına onay verildi. Kararlara muhalefet ettim."

Cafer Mahiroğlu: Trajikomik bir cezayla gündemdeyiz

RTÜK'ün verdiği cezayı trajikomik olarak nitelendiren Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, konu hakkında sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"HALK TV’ye bir ceza daha verdiler. "Parmak sallıyorsunuz, çok sert söylemlerde bulunuyorsunuz" diyorlardı. Şimdi daha trajikomik bir cezayla gündemdeyiz. Yayına katılan konuğun söylediklerine, moderatörün “gülümseyen” bir mimikle itiraz etmesinden dolayı ceza ödüyoruz. Ne diyelim, takdir sizindir."

Kaynak: ANKA