Balıkesir Ayvalık Devlet Hastanesi'nde sağlık personellerine verilen öğle yemeğinde yer alan salatadan canlı böcek çıktı. Salatanın içinde yürüyen böceği fark eden sağlık emekçileri durumu kayıt altına alırken olayla ilgili tutanak hazırlandı. Tutanakta,  "27.06.2024 tarihinde hastanemiz yemekhanesinde saat 12.35 civarında menüde bulunan salatadan büyük canlı böcek çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Devlet hastanelerimizin yemeklerinin özel şirketler tarafından yapılmasıyla yani yemek hizmetlerinin özelleştirilmesiyle birlikte çalışanlarımızın ve hastalarımızın yedikleri yemek kaliteden yoksun ve sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarımızın sağlıksız beslenmesiyle birlikte çalışanların ve hastaların sağlığını tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı. 

Doğruyol açıklamasının devamında şunları söyledi: 

"Önceliği para kazanmak olan yemek hizmeti veren özel şirketlerin maliyetten kaçması beklenen bir durumdur.

Ancak sağlıklı, hijyenik, doyurucu yemek 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarımızın yasal hakkıdır.

Ayvalık Devlet Hastanesi'ndeki görüntü emin olun ki pek çok ilimizde, pek çok hastanemizde görülen bir durumdur. Sağlık çalışanlarımız çoğu bu ve benzeri durumlardan dolayı hastane yemek yiyememektedir. Bu durumun ilerleyen süreçte yıllar önce hayatımızda olan sefer taslarıyla iş yerlerine yemek taşımayı tekrar gündeme getirmesi beklenebilir.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi, yemek hizmetlerinin acilen kamulaştırılması, yemeklerin hastanelerin kendi mutfaklarında hastane çalışanları tarafından yapılması elzemdir.

Sağlık Bakanlığı yetkililerimizden acil çözüm bekliyoruz. Asıl amacı şifa  dağıtmak olan hastanelerimizin bu tür görüntülerle gündeme gelmesi bizleri derinden üzmekte ve bakanlığımızın konuya duyarsız kalmayarak gerekli tedbirleri alması zaruri ve elzemdir."

Kaynak: Haber merkezi