SEMRA İĞTAÇ- Aleyna ve Buse Özgenoğlu, İzmir’in tarihi dokusunu koruyarak eski bir konağı ‘Sanat Köşkü’ne dönüştürdü. Bu mekân, insanların stres atmalarına yardımcı olmayı hedefleyerek çay ve kahve eşliğinde keyifli bir sanat deneyimi sunuyor. İzmir Saat Kulesi’ne yakın bir konumda bulunan Sanat Köşkü, 848 Sokağı’nın tarihsel atmosferinde, 7’den 77’ye herkesin ilgiyle katıldığı atölyelere ev sahipliği yapıyor.

İz Gazete’ye konuşan Özgenoğlu özellikle burada Kemeraltı’nın tarihi dokusuna uygun çok sayıda ev ve tarihi yapı olduğunu bunların sanat evine ya da sanat merkezlerine dönüştürülerek bu hak ettiği yere gelmesi gerektiğini söyledi.

Sanat Köşkü’nde düzenlenen resim, bez çanta boyama, heykel ve mum yapımı gibi çeşitli workshoplar, katılımcılara hem yeni beceriler kazandırıyor hem de sanatın keyfini çıkarmalarını sağlıyor. Her bir workshop iki saat sürerken, katılımcılar randevu alarak diledikleri zaman gelebiliyor. Aleyna Özgenoğlu, bu sanat merkezinin hem yaratıcı bir öğrenme alanı sunduğunu hem de insanların hayatlarındaki kaosu bir nebze de olsa atmalarına yardımcı olduğunu vurguladı.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ