Sanatçılar Girişimi, Türkiye'de sahipsiz hayvan sorununu toplu katliamla çözme girişiminin akla, mantığa, vicdana ve insani değerlere aykırı olduğunu belirtti. Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Müjdat Gezen, Zülfü Livaneli ve birçok tanınmış sanatçının imzasıyla yapılan açıklamada, "Köpek katliamı derhal durdurulmalı, sahipsiz ve masum canlara yapılan insanlık dışı eziyetlere son verilmelidir" denildi.

Sanatçılar, TBMM üyelerini geleceğin en büyük ve en âdil yargıç olduğunu hatırlatarak, bu utanç verici yasa tasarısını reddetmeye çağırdı. Açıklamada imzası bulunan diğer sanatçılar arasında Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Müjdat Gezen, Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Bedri Baykam, ve Müjde Ar gibi isimler de yer aldı.

Sanatçılar Girişimi'nin yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

"HALKIMIZA, BÜTÜN VİCDAN SAHİBİ İNSANLARIMIZA

Gelmiş geçmiş ve bu günkü yönetimlerin alınması gereken insancıl ve bilimsel önlemleri  almaması sonucunda ortaya çıkmış  sahipsiz hayvan sorununun toplu bir katliamla  çözümleme  girişimi akla, mantığa,vicdana, bütün insani değerlere aykırıdır.

Köpek katliamı derhal durdurulmalı, sahipsiz ve masum canlara yapılan insanlık dışı eziyetlere son verilmelidir.

Ülkemizin duyarlı, vicdanlı, insan, hayvan  ve doğa dostu yazarları , sanatçıları olarak Türkiye Büyük Millet Meclisimizin  bütün üyelerini, geleceğin  en büyük ve en âdil yargıç olduğunu unutmamaya, bu utanç ve acı verici, isyan ettirici katliam yasa tasarısını reddetmeye çağırıyoruz."

Sanatçılar girişimi kimlerden oluştu? 

Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Müjdat Gezen, Dilek Türker, Zülfü Livaneli,Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Orhan Aydın, Bedri Baykam, Mehmet Aksoy Zeynep Oral, Tamer Levent, Prof. Dr. Ahmet Saltık, Prof. Dr, Onur Bilge Kula, Prof. Dr.Erendiz Atasü, Alper Akçam, Sali Turan, Nejat Yavaşoğulları, Melike Demirağ, Cahit Berktay, Nihat Behram, Mazlum Çimen, Tuna Kiremitçi, Salih Güney, Müjde Ar, Kanneci, Nevra Bucak, Tülay Ferah, Ayhan Gülsoy, Ayça Öztorun, Tuğrul Keskin, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Erhan Doğan, Levent Üzümcü, Feridun Andaç, Hüseyin Haydar, Ahmet Özer, Attila Coşkun, Orhan Alkaya, Cevat Turan, Mustafa Balbay, Tevfik Kızılkaya, Elif Akkaya, Nebil Özgentürk, Öner Yağcı, Özgür Efe, Abdülkadir Paksoy, Sadık Gürbüz, Gani Cansever, Arife Kalender, Sevgi Özel, Attila Aşut, Menderes Samancılar, Selda Bağcan, Vecdi Sayar, Orçun Masatçı, Necmettin Çobanoğlu, Barbaros Şansal, Berhan Şimşek, Halil Ergün, Cezmi Baskın, Metin Coşkun, Gülcan Altan, Dengin Ceyhan, İlyas Salman, Haluk Çetin, Suavi, Tolga Çandar, Onur Akın, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Işıl Özgentürk, Mine Kırıkkanat, Hasan Yükselir, Altan Erkekli  Altan Gördüm."

Kaynak: BÜLTEN