Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Körfezi'ndeki kötü koku ve balık ölümlerine dikkat çekerek sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı.

Yorgancılar, “Bu deniz kokusu İzmir’e yakışmıyor. Teknolojinin bu kadar geliştiği ortamda çözümü de olmalı ki var. Ne bekleniyor?” ifadelerini kullanarak yetkililere çağrıda bulundu.

İzmir Körfezi'ndeki ekolojik kriz derinleşiyor

İzmir Körfezi, Ağustos ayından bu yana devam eden balık ölümleri ve kötü kokuyla gündemde. İlk olarak Bayraklı ilçesindeki Turan Sahili'nde başlayan balık ölümleri, körfezdeki ekolojik krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Bu sorun, Konak Pasaport İskelesi çevresinde de denizin renginin değişmesi ve ağır koku ile daha da büyüyerek bölgedeki çevre sorunlarını derinleştirdi.

Bilim Kurulu acil eylem planı için toplandı

İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununu çözmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturulan İzmir Körfez Bilim Kurulu, acil eylem planı hazırlamak üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurulun kararlarının bir an önce uygulanması için halk ve STK'lar baskı kurmaya başladı.

Muhabir: Orçun BULDAÇ