Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD), ülkemizde sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü için bir dizi etkinlik düzenliyor.

İzmir Mimarlık Merkezi’nde 23 Temmuz Salı günü düzenlenecek etkinlikler saat 16.00’da İzmirli gazeteci yazarların kitaplarını imzalaması ile başlayacak.

Ardından saat 17.00’de Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu’nun moderatörlüğünde Medya Profesörü Haluk Şahin ve önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Yerelden Evrenselliğe Medyanın Yeni Dönem Özgürlük Arayışları’ konulu panelde İzmirlilerle bir araya gelecek.

Saat 19.00’da ise Adalet Yürüyüşü ile Türkiye’de yeni bir dönem başlatan Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en büyük çatı meslek örgütü olan Basın Konseyi’nin Başkanı Pınar Türenç’in konuğu olacak. ‘Sansürün kaldırılışının 116. Yıldönümü ve Demokrasi Mücadelesi’ konulu söyleşide geçmişten bugüne medya ve demokrasi ilişkileri enine boyuna ele alınacak.

Medya sponsorluklarını İz Gazete ve Can Radyo’nun üstlendiği etkinlikte, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzalayacak olan gazeteci yazarlar ise şöyle: Emeritus Prof. Haluk Şahin, Ümit Kartal, Seçkin Öner, Murat Büyükyılmaz, Atilla Köprülüoğlu, Ali Rıza Kafalı.

Kaynak: BÜLTEN