Yolunuz İzmir'e düşerse Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Peki, Sasalı Doğal Yaşam Parkı nerede? İzmir Doğal Yaşam Parkı'na nasıl gidilir?

Sasalı Doğal Yaşam Parkı

İzmir'in Çiğli ilçesinde yer alan Sasalı Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine hayvanlarla dolu keyifli bir gün sunmaktadır. 1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içinde kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Sasalı’da Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı olarak yeniden hayat bulmuştur. Doğal yaşam alanlarına benzer şekilde tasarlanan barınaklarda hayvanların huzur içinde yaşadığı bu park, kısa sürede İzmir'in en popüler cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir.

425 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan park, 120'den fazla türde 1200'ü aşkın hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Nesli tehlikede olan Asya fili Winner da burada görülebilir. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan Winner, bu yıl Dünya Fil Günü'nde 22. yaş gününü kutlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği doğum günü partisinde Winner, meyvelerden yapılan pastasını ziyaretçilerin alkışları eşliğinde afiyetle yemişti. Parkta filler için 15.000 metrekarelik bir alan ayrılmış durumda. Ayrıca, yıllarca Fuar Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan ve 2007'de vefat eden ünlü fil Pak Bahadır'ın anıt mezarı da burada, Asya fillerinin barınağının karşısında ziyaret edilebilmektedir.

Parkın Tropik Merkez’i ise tam anlamıyla bir yağmur ormanı atmosferi sunmakta. Özel ısıtma ve nemlendirme sistemleriyle tropik koşulların oluşturulduğu merkezde sürüngenler, timsahlar, lemurlar, kaplumbağalar ve daha birçok tropik canlı türü yer almaktadır. Ziyaretçiler, Kuğulu Kafeterya’da gölet manzarası eşliğinde yiyecek ve içeceklerini tüketebilir, parkın sunduğu doğa harikası manzaraların tadını çıkarabilir. Parktaki büyük ve küçük göletler, sadece barınaktaki hayvanlara değil, dışarıdan gelen yaban kuşlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı giriş ücreti

Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na güncel giriş ücretleri tam bilet için 30 TL, öğrenci bileti için ise 15 TL olarak belirlenmiştir. Girişler temassız banka veya kredi kartları ve İzmirim kart ile yapılabilmektedir. Doğayla iç içe, hayvanlarla dolu bir gün geçirmek isteyenler için bu park, İzmir’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'na nasıl gidilir?

Doğal Yaşam Parkı’na Konaktan ya da Üçkuyulardan ulaşmak isteyenler vapurla Bostanlı'ya geçerek 777 numaralı otobüse binebilir ve Çiğli Aktarma Merkezi'nden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşabilirler. İzban'ı kullanmak isterseniz Çiğli Aktarma Merkezi'nden hareket eden 751 nolu otobüslerle İzmir Doğal Yaşam Parkı'na ulaşabilirsiniz. Eğer özel aracınız ile gitmeyi planlıyorsanız aşağıda yer alan harita üzerinden kendiniz için en uygun rotayı belirleyebilirsiniz;

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan