Batuhan Kaya / İz GAZETE- 2020 İzmir Depremi’nde kaybettiği ikiz çocuklarının anısına Tülin Batmaz tarafından kurulan Sayra&Çınar Vakfı, İzmir Urla Çuha Bahçe’de gerçekleştireceği Bahar Festivaliyle “çocukların yarınlarına” katkıda bulunmak için bir adım daha atıyor. Bahar Festivali etkinliğinde DJ performansları gerçekleşecek, sürpriz söyleşiler yapılacak, atölyeler gerçekleştirilecek, çocuklar için eğlenceli oyunlar oynanacak ve yiyecek-içecek satışları gerçekleştirilecek.

Festivalden elde gelirlerin tamamı ise ihtiyaç sahibi çocuklara gidecek ve Sayra&Çınar Vakfı “çocukların yarınlarına” dokunmaya devam edecek.

Sayra&Çınar Vakfı

30 Ekim 2020 İzmir Depremi’nde hayatını kaybeden Sayra ve Çınar anısını yaşatmak için anneleri Tülin Batmaz tarafından kurulan ve #İyilikikizim diyerek yola çıkan vakıf, Türkiye genelinde 15 binden fazla çocuğa dokundu. Kendilerine amaç olarak “nice hikayelerin başlangıcı olmak, çocukların yarınlarına gelecek sunmak…” belirleyen Sayra&Çınar Vakfı, çocukların yarınlarından sorumlu olduğu söyleyerek Türkiye’nin dört bir yanında iyilik dağıtmaya devam ediyor. Kuruluş tarihinden itibaren 15 binden fazla çocuğa dokunan vakıf, 5 bin fidan dikti, 4 kütüphane oluşturdu, 5 su sebili açtı, 5 öğrenciye eğitim bursu verdi, birçok çocuğun eğitim masraflarını karşıladı, birçok ailenin geçimine destek oldu, 30 SMA hastası çocuğa destek oldu ve sayısızca sokak hayvanı besledi.

Sayra&Çınar Vakfı'nın düzenlediği Bahar Festivali, 11 Mayıs'ta Urla Çuha Bahçe'de saat 11:00-21:00 saatleri arasında gerçekleşecek

Festivalin düzenleneceği yerin açık adresi ise şu şekilde: Çeşme Cd. Atatürk Mh. 2025/1  Sk. No:4 Urla/İzmir

Editör: Tuğkan Üsküp