Yiğit SÜTCÜ- İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde bulunan Sığacık Mahallesi, tarihi kaleiçi, güzel doğası ve antik kentiyle turistlerin uğrak yerlerinden biri olmayı sürdürüyor. Buna ek olarak Sığacık’ta bulunan marinadan Yunanistan’ın Samos Adası’na da seferler mevcut. Tüm bu sebeplerden, özellikle yerli turistlerin ilgi odağı olan mahallede 3 yıldır başlayamayan bir millet bahçesi krizi yaşanıyor.

”Projesi hazırlanmıştı”


Konuyla ilgili İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 3 yıl önce projesini çizdirdikleri alanın, bomboş durmasından şikayetçi. Yetişkin, ”Biz, bundan 3 sene önce, o alana yapmak için bir proje çizdirdik. Bu projeyi de Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nden uzmanlara çizdirdik. Açıkçası çok güzel bir proje idi. Yeşil alanların bol olduğu bir alan yaratmayı düşündük.” diye konuştu.

”Biz yapacaktık, yaptırmadılar”

Projede sadece iki kafe olduğunu belirten Yetişkin, ”İçerisinde 2 adet kafe olacaktı. Bunlardan birisi de engelli vatandaşlar tarafından işletilecekti. Bunun dışında bir yapı olmayacaktı. Halkın denizle buluştuğu, banklarla ağaçlarla süslenen bir yapı oluşturacaktık. İçersinde hiçbir inşaat projemiz yoktu. Buna ek olarak, konuyla ilgili Ankara’dan da sözlü onay almıştık. Tam biz projeye başlamak için iş makinaları ile sahaya girdik. Hemen Kaymakamlık aracılığı ile alandan çıkmamız istendi. Sebebini sorduğumuzda ise bu alana millet bahçesi yapılacağı söylendi.” ifadelerini kullandı.

Alan atıl bir vaziyette duruyor

O zamanın parası ile 5.5 milyon TL’ye malolacak proje için bütçe de ayırdıklarını ifade eden İsmail Yetişkin, ”Seçimlerden önce bu defa TOKİ’den geldiler. Bölgeye bizim projemizi uygulayarak millet bahçesi yapıp, ardından belediyeye devredeceklerini söylediler. Biz kendileri ile projeyi hemen paylaştık. Ancak o günden bugüne bölgede bir çivi bile çakılmadı. Şu an maliyeti belki de 15 milyon TL’yi geçiyordur. Zamanında engellemeseler şimdiye çoktan kullanıma açılırdı. Bugün bize bıraksalar yine yapacak gücümüz var.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ