Seferihisar’ın lavantasından elde edilen pek çok el yapımı ürün, stantlarda ziyaretçileriyle buluştu. 
Festivale vatandaşlarla birlikte katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Gökhan Pehlivan ile Belediye Meclis Üyeleri tek tek yerli üreticileri ziyaret etti. 

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören festival Seferihisar Belediye Bandosu  eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu. Festival, Dilek Güney Ritim Grubu ve Rebeteos Dance Academy etkinlikleriyle devam etti.

 “Mis kokan hasat” 

Lavanta hasadı öncesi vatandaş ile heyecanını paylaşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Tam 9 yıldır bir mucizeye tanıklık ediyoruz. Bu mucizenin adı Lavanta! Yıllar önce atalarımız Seferihisar’a mandalina diktikten sonra tüm Seferihisar bir mandalina cennetine dönüştü. İşte Lavanta da yıllar sonra aynı şekilde değerlenecek, buraya gelenler mis kokulu Seferihisar’a geldik diyecekler.

 2015 yılında 3 dönüm ile başladığımız hikayenin bugün yüzlerce dönüme yayılması muhteşem bir başarı. Bu hepimizin başarısı. Fakat bugün bize ev sahipliği yapan Turgut Köyü halkının emeği çok büyük.  Sizler olmasaydınız bu başarı olmazdı. Emeğinize yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.

“Seferihisar ürünleri vatandaşla buluştu”

Seferihisar’ın yerel ürünlerinin sergilendiği Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi standında kuru mandalina, lavanta yağı, ata tohumları, ekinezya, karakılçık buğdayı misafirlere dağıtıldı.

Kaynak: BÜLTEN