Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) tarafından düzenlenen eylemde, hayvanseverler, siyasi parti temsilcileri ve çeşitli dernekler hep birlikte “Katliam Yasasına Hayır” dedi. 

Öldüren değil yaşatan taraftayız

Eyleme katılarak yasanın Seferihisar’da asla uygulanmayacağının altını çizen Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Öncelikle katliam yasası dediğimiz yasaya karşı verdiğiniz mücadele için hepinize çok teşekkür ederim. Bu mücadele vicdanı olan herkesin vermesi gereken bir mücadeledir. Şimdi yasayı geçirdiler. Fakat kimse bizden sokaktaki masum canları toplayıp öldürmemizi beklemesin. Biz öldüren değil yaşatan taraftayız. Bu süreçte hepimize büyük yükler düşüyor. Sokaktaki hasta ve yardıma muhtaç hayvanlar için daha fazla mücadele etmeliyiz. Daha büyük bir dayanışma göstermeliyiz. Katliam yasasının uygulanmasına engel olacağız” diye konuştu. 

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar da konuyla ilgili çalışacaklarını belirterek “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in de belirttiği gibi parti olarak bu yasanın uygulanmaması için elimizden geleni yapacağız. İlçemizde ve ülkemizde hayatı paylaştığımız canlarımızı korumak hepimizin görevi. Bu yasaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Bülten