Yaz sıcakları kavuruyor. Sıcak havalarda gerçekleştirilen aktiviteler terlemeyle ve bitkinlikle sonuçlanıyor. Terleme durumunun verdiği rahatsızlık hissi, yanlış kumaş tercihiyle birlikte yerini cilt hastalıklarına bırakıyor. Hava geçişine engel olan sentetik kumaşlar, yaz aylarında ciltlerin kabusu haline geliyor. Ancak, yaz aylarının kavurucu sıcaklıktaki günlerini daha rahat bir şekilde geçirmek mümkün. Doğru kumaş tercihi, rahat yaz günlerinin anahtarı olarak öne çıkıyor. İşte yaz aylarında kullanılması gereken kumaş türleri...

Yaz aylarında kullanılması gereken kumaşlar

İpekli kumaşlar: İpek veya ipekli kumaşlar, sıcak havalarda tercih edilmesi gereken kumaşlardan biridir. Bu tür kumaşlar, gözenekli ve hava alan yapısı sayesinde kullananları serin tutmaya yarar. Ancak, ipek kumaşın güneş altında kullanılması üründe sararmaya yol açabilir, dikkat!
Pamuklu kumaşlar: Yaz sıcaklarının yarattığı en olumsuz faktör terleme durumudur. Pamuklu kumaşlar temizlenmeye oldukça elverişlidir. Bu tip kumaşlar kolayca yıkanabilir, bolca yıkanıp az zarar gören kumaşlardandır.
Keten kumaşlar: Vücudun hava almasına olanak sağlayan kumaş türlerinden biridir. Fazla esnek bir kumaş olmasa da genellikle, sahip olduğu dokudan dolayı serin tuttuğu düşünülen kumaşlardan biridir.
Şile bezi: Yazın kullanılması gereken kumaş türleri düşünüldüğünde, belki de akla ilk gelen tür Şile bezidir. Şile bezi, oldukça ince ve hafif bir kumaştır. İnce yapısı, kumaşın hava geçirgenliğini mümkün kılar ve terlemeyi önler.

Kaynak: Haber Merkezi