Yöneylem Araştırma, 13-16 Eylül 2024 tarihleri arasında yaptığı seçim anketinin sonucunu resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla aktardı.

2 bin 100 kişinin görüşüne başvurulan ankette katılımcılara, ‘Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?’ sorusu yöneltildi.

İlk sırada CHP var

Kararsızlar ve oy kullanmayacak olanların oransal olarak dağıtılmış olduğu ankette ilk sırada %34.7'lik oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi'ni %30.2'lik oranı ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) takip etti. Ana muhalefet partisi ile iktidar partisi arasındaki oy farkının artması dikkat çekti. 

Söz konusu ankette diğer partilerin aldığı oy sıralaması ise şu şekilde:

Demokrasi ve Emek Partisi (DEM): %9.6
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP): %9.4
İYİ Parti: %4
Zafer Partisi: %3.9
Yeniden Refah Partisi: %3.7
Diğer: %3.3
Türkiye İşçi Partisi (TİP): %1.2

Kararsızların oranı dikkat çekiyor

Yapılan ankette kararsız ve oy kullanmayacak olanlar orantılı olarak dağıtılmadan önce Türkiye genelinde seçmenlerin yüzde 27,9'u CHP’yi, yüzde 24,3'ü AKP’yi, yüzde 7,6'sı MHP’yi, yüzde 3,2’si İYİ Parti’yi ve yüzde 7,7'si DEM Parti’yi destekleyeceğini ifade etmiş. YRP yüzde 3, ZP yüzde 3,1 ve TİP yüzde 1 oranında destek almış. Kararsızlar yüzde 12,2, oy kullanmama eğilimde olanlar yüzde 7,3 olarak ölçülmüş.

Muhabir: Orçun BULDAÇ