Son yıllarda büyük ilgi gören doğal taşlardan biri de çeroit taşı. Bu taşın cesareti artırdığına inanılıyor. Çeroit Taşı'nın faydaları nelerdir?

Çeroit taşı, Rusya’da yer alan Chara Nehri’nin yakınında keşfedilmiştir. Bu nehir Sibirya bölgesinde yer alır. Taşın ismi de oradan gelir.

1947 tarihinde bulunan bu taş, 1970’lerin sonlarına doğru Avrupa’ya gelmiş ve dünyaca tanınmaya başlanmıştır.

Yapısında beyaz kalsit barındıran bu taşın, yüksek titreşimlerin gücünden ve derinliğinden yararlanmak isteyenler için ideal bir taş olduğu belirtilir.

Kalp ve Taç çakralarını birleştirdiği düşünülen Çeroit, bazılarına göre kuvvetli bir sevgi atmosferi meydana getirir. Dönüşüm taşı diye de adlandırılan Çeroit’in kişiye ilham verdiği de iddialar arasında.

Ağırlıklı olarak mor renkte gözlemlenir. Fakat; beyaz, kahverengi, lila ve siyah tonlarında da karşımıza çıkar. Koyu mor, lavanta rengi, eflâtun gibi renklerde de görülür. Yeşil rengi ise nadiren görülmüştür.

Çeroit Taşı'nın faydaları nelerdir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu faydaların hiçbiri bilimsel bir araştırmaya dayanmamaktadır.

-Baş ağrısına iyi gelir
-Uykusuzluk çekenlere faydalıdır
-İşitme sorununa iyi geldiği iddia edilir.
-Huzursuz bacak sendromu hastalığına iyi gelir
-Yorgunluğu alıp götürür
-Gıda ve alkol detoksu için kullanılır
-Aurayı temizlediği iddia edilir
-Özgüveni artırdığı söylenir
-Korkulardan uzaklaştırdığı kabul edilir.
-Sakinleştirici, yatıştırıcı etkisi olduğuna inanılır.
-‘Sonsuz sevginin taşı’ diye de nitelendirilen Çeroit, ilişki sorunlarını çözme noktasında kişiye yardım edebilir demişlerdir.

Çeroit Taşı hangi burçlarla uyumludur?

Bu taş Yay, Akrep, Kova burçları ile uyumludur. Bu burçların bu taşın etsinden faydalanması diğer burçlara oranla daha yüksektir.

Çeroit Taşı nasıl kullanılır?

Bu taştan farklı takılar yapılmaktadır. Çeroti Taşı'ndan yapılan küpe, kolye, bileklik, yüzük gibi ürünlerden alıp üzerinizde taşıyabilirsiniz.

Çeroit Taşı nerede bulunur?

Çeroit Taşı'nı doğal taş satan mağazalardan alabilirsiniz. İzmir Kemeraltı'da bu tarz mağazalar mevcut. Bunun yanı sıra internet üzerinden de bu taştan yapılmış birçok ürünü bulabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi