Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Gediz Nehri'nde yaşanan kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle ilgili kurumlara işbirliği çağrısında bulundu. Zeyrek, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Manisa İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ortak bir ekip kuralım. Gediz’i koruyacak bu ekip, nehre atık bırakan her firmaya karşı duruş sergilemeli" ifadelerini kullandı. 

Tüm kalbimle kutluyorum

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkan Zeyrek'in açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden destek verdi.

“Temiz Gediz Seferberliği, yeniden hayat, yeniden umut verecektir.” diyen Soyer açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Ferdi Zeyrek Başkanı bütün kalbimle kutluyorum. Gediz, 4 şehir kateden 400 km güzergahı ile Ege’nin en önemli yaşam kaynaklarından biridir. Bu kaynağı zehire dönüştürenler, mutlaka cezalandırılmalıdır. Ferdi Başkan haklı mücadelesinde yalnız değildir. Temiz Gediz Seferberliği, yeniden hayat, yeniden umut verecektir.”

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Perşembe günü Gediz Nehri'nde Turgutlu’ya bağlı Sinirli Mahallesi yakınlarında toplu balık ölümleri meydana gelmişti. Kirliliği ve balık ölümlerini incelemek üzere MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bölgede numuneler toplamış, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de bölgede incelemelerde bulunmuştu.

Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Ferdi Zeyrek, Gediz Nehri’ndeki kirlilik ve balık ölümlerine ilişkin tüm kurumlara çağrıda bulunarak ekip kurulmasını teklif etmişti.

Gediz Nehri'ni gelecek nesillere en büyük emanet olarak gördüklerini ifade eden Zeyrek, "Gediz'in mavi sularına kavuşması için tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su çalıştayında da dile getirdiğim gibi, ilgili kurumlarla işbirliği yaparak Gediz'in kirletilmesine karşı birlikte mücadele edelim" çağrısında bulunmuştu. "Gediz’e atık bırakan her firmanın karşısında duracağız. Bu nehri kirletenler kim olursa olsun, karşılarında bizi bulacaklar" şeklinde konuşan Zeyrek aynı zamanda atıkların sadece Gediz’i değil, yeraltı sularını da kirlettiğini vurgulayarak, "Manisa, yeraltı sularından su ihtiyacını karşılayan bir şehir. Bu kaynakları hunharca zehirleyen firmalara karşı her zaman dimdik duracağız" demişti.

Muhabir: EYLÜL SANSÜR