İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer şu ifadeleri kullandı: Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, “Çeşme Projesini” benim sabote ettiğimi ifade etmiş.

Türkçede “sabote etmek” ifadesi negatif bir anlam taşır. Oysaki söz konusu proje ulaşımı, altyapısı, temiz suyu bile çözülmeden getirilmiş ham bir projeydi dolayısıyla sabote etmek yerine “Çeşme’nin geleceğinin karartılmasına engel olduğumun” söylenmesi daha doğru olur.

Çeşme’deki mevcut turizm alanlarının ortalama kullanımı, toplam turizm alanının %10’unu bile geçmemektedir. Söz konusu boş alanlar değerlendirilmeksizin yarımadanın henüz plansız çok büyük bir bölümünü bilimsel tüm raporlara karşın imara açılması sonucunu doğuracak bu projeye engel olmaktan gurur duyuyorum.

Türkiye’nin ve özelde Çeşme’nin tek tip turizme mahkum olmamasının yolu arazilerinin ranta açılmasından değil, kaynaklarının ve zenginliklerinin sürdürülebilir kullanımından geçer.

Ersoy ne demişti?

Bakan Ersoy yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirmişti. Ersoy şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugün Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tip turizme ve Türk pazarına endeksli olması. Göreve geldiğimde ilk getirdiğim proje Ege Turizm Merkezleri idi. 'Lütfen siyasileştirmeyin' dedim. O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer resmen sabote etti. Ama destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti"

Muhabir: Orçun BULDAÇ