Türk spor dünyası yasta. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Çakır’ın 72 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, spor basınının bir diğer duayen ismi Ercan Güven de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Milliyet Gazetesi’nde 1980’li yıllardan bu yana spor yazarlığı yapan Ercan Güven, gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güven’in esprili ve keskin üslubuyla tanınan yazıları, yıllar boyunca geniş bir okuyucu kitlesi tarafından takip edilmekteydi.

Türk spor basınının önemli isimlerinden olan Güven, efsanevi spor yazarı Namık Sevik’in yeğeni ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesiydi. TSYD, Ercan Güven’in vefatını duyurarak, “Üyemiz ve Milliyet spor yazarı Ercan Güven vefat etmiştir. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır. Allah rahmet eylesin.” açıklamasında bulundu.

Peş peşe gelen bu acı kayıplar, spor dünyasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Hem Ahmet Çakır hem de Ercan Güven’in vefatı, Türk spor basınında derin bir boşluk bıraktı.

Muhabir: Tuğkan ÜSKÜP