Yiğit SÜTCÜ- Göztepe, hafta sonu Gürsel Aksel Stadyumu’nda ağırladığı Sivasspor’u 3-2 yenerek 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Genel olarak herkes 90+4’te Göztepe’nin Chelsea'den transfer ettiği 21 yaşındaki forvet David Datro Fofana’nın attığı golü konuşsa da, Göztepe’nin bulduğu ilk golün anlamı belki daha da büyük. Çünkü sarı kırmızılılar, rakiplerinden farklı bir formül bulmuş görünüyor. 

İki maçta bir gol

Göztepe, yine evinde oynadığı Kayserispor maçında da ilk golü taç atışı sonrası kazanmıştı. Ön direkte Heliton’un topa dokunmasının ardından Taha Altıkardeş, oluşan karambolde topu ağlara göndermişti. Önceki gün oynanan Sivasspor maçında da yine Heliton’un işin içinde olduğu bir senaryo sonucu top Romulo’nun önünde kaldı ve sarı kırmızılılar yine ilk golü taç atışı neticesinde kazanmış oldu. 

Alay konusu olmuştu

Avrupa’nın üst düzey futbol oynanılan liglerinden İngiltere Premier Lig’de mücadele eden Liverpool, bu konu üzerinde ilk kafa yoran takımlardan birisi olmuştu. 2016 yılında takımın başına geçen Alman Teknik Direktör Klopp’un ilk sezonlarında Liverpool’da kronik bir taç sorunu vardı. Kullandıkları taçtan sonra topa sahip olma oranları sadece yüzde 45’ti. Liverpool teknik direktörü 2018 yazında bu işi kökten çözmeye karar verdi ve Danimarkalı taç antrenörü Thomas Grønnemark’la anlaşmıştı. O zaman İngiliz basını Kloop’u yerden yere vurmuş, ve bu hamlenin gereksizliğini savunan haberler hazırlamıştı. Ancak o sezon Liverpool taç atışları sonucu 8 ekstra gol bulunca herkes şaşkına dönmüştü.  

Bülent Uygun da biliyordu

3-2 kaybedilen maçın ardından konuşan Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun “Oyunu iki yönlü değerlendirmek lazım. İlk yarıdaki oyun anlayışımızda özellikle ilk 10 dakikada yaptığımız hatalarla 2-0 geriye düştük. Çalıştığımız taç atışı gibi pozisyonlardan yediğimiz gol bize açıkçası yakışmadı.“ İfadelerini kullanmıştı. Rakipler de, Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov’un taçlara verdiği önemi biliyor ancak henüz etkin bir önlem alabilmiş değiller.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ