Eski ABD Başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump, "Tüm Amerika'nın başkanı olmak için adaylığı kabul ediyorum, sadece Amerika'nın yarısı için değil" diyerek, sadece belirli bir kesimi temsil etmenin başarı olmadığını vurguladı. "İnanç, bağlılık ve gururla ABD başkanlığına adaylığınızı kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni bir dönem başlayacak

Kasım ayında büyük bir zafer elde edeceklerini belirten Trump, yeni bir güvenlik döneminin başlayacağını ve toplum içindeki bölünmüşlüğün "iyileştirilmesi" gerektiğinin altını çizdi. "Bu korkunç saldırıya rağmen bu akşam birlik ve kararlılıkla bir aradayız. Hiç olmadığım kadar daha kararlıyım," diye konuştu.

Daha da güçlendim

13 Temmuz'da bir seçim mitingi sırasında uğradığı suikast girişiminde kulağından yaralanan Trump, yaşadığı korkunç saldırıyı detaylı bir şekilde anlattı. Trump, bu saldırının kendisini daha da güçlendirdiğini ve hedeflerine ulaşmak için kararlılığını artırdığını belirtti.

Her yer kanla doluydu

Trump, "Grafikleri göstermek için sağıma döndüm. Biraz daha dönecektim ki, bir şeyin yüksek sesle bana vurduğunu hissettim. Kendime dedim ki o neydi? Sağ elimi kulağıma götürdüm, her taraf kanla doluydu. Bunun çok ciddi bir saldırı olduğunu anladım" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi