Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile çıkmayı hakettiği Süper Lig’de kalıcı olmak isteyen Göztepe’de sezon öncesi gündem son derece yoğun. Slovenya kampından dönen futbol takımı çalışmalarını Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde sürdürüyor. Slovenya’da 4 hazırlık maçı yapan sarı kırmızılılar, bunlardan sadece bir tanesini kazanabildi. Özellikle savunmada gösterilen başarısız performans başta teknik direktör Stanimir Stoilov ve taraftarı endişelendirdi. Bulgar teknik adam, düzenlediği basın toplantısında forvet bölgesine 2, diğer bölgelere de en az 2 transfer yapılmasını istediğini belirtmişti.

Taraftar kaleci ve forvet bekliyor

Göztepeli taraftarlar, özellikle yapılan hazırlık maçlarının ardından, başta kaleci pozisyonu olmak üzere takıma transferler yapılması konusunda hem fikir. Hafta içi organize olan sarı kırmızılı taraftarlar, sosyal medyadan başlattıkları kampanya ile, kulüp yönetimine geçen sezon kaleyi koruyan Mateusz Lis’in yeniden kadroya katılması konusunda ciddi baskı yapmışlardı. Yaptıkları etiket çalışmaları ile taraftarlar, konuyu Türkiye gündeminde üst sıralara kadar yükseltmeyi başarmıştı.

4 hazırlık maçında kalelerinde 9 gol gördüler

Göztepe taraftarının Lis ısrarı, istatistiksel olarak da anlam kazanıyor. Geçtiğimiz sezon yakaladığı başarı grafiği ile Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren İzmir temsilcisinde, savunma performansı göz kamaştırmıştı. Polonyalı file bekçisinin kalesini koruduğu sarı kırmızılılar, 34 lig maçında 20 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı olmuştu. Lis’in gidişinin ardından 4 hazırlık maçı yapan İzmir temsilcisi, kalesinde 9 gol görünce taraftarların endişesi de haklı olarak arttı.  

Göztepe’ye bir yeni sponsor daha

Sezon öncesi sponsorluk çalışmalarına devam eden Göztepe’de bir anlaşma daha imzalandı. Gürsel Aksel Stadı’nda gerçekleşen toplantı sonucunda, sarı kırmızılıların bir yeni sponsoru Avek Otomotiv ve Avec Kent a Car oldu. Başarılı otomotiv firmasının, Göztepe'nin Trendyol 1. Lig'de Gürsel Aksel Stadı'nda oynayacağı müsabakaların "maç günü sponsoru" olacağı açıklandı. Toplantıya Göztepe CEO’su Kerem Ertan ve Avek Otomotiv İl Şube Direktörü Yaşar Özuğur katıldı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ