Yiğit SÜTCÜ- Trendyol Süper Lig’in ilk maçında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Göztepe, olaylı maçın ardından hafta sonu oynanacak Alanyaspor mücadelesinin hazırlıklarına başladı. Medyada hemen her gün çıkan haberlerden takımın olumsuz etkilenmemesi için önlem alan teknik yönetim, futbolcuların bu konulara karıştırılmasını istemiyor. Özellikle sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili hiçbir paylaşım yapılmasını istemeyen teknik kadro, oyuncuların polemiğe çekilmesini engellemeye çalışıyor. 

Stoilov kuralları

Alanyaspor maçı öncesi Adnan Süvari Tesisleri’nde çalışmalara başlayan Göztepe, pas çalışması ve dar alanda oyun idmanı yaptı. Sarı kırmızılılarda teknik direktör Stonimir Stoilov, oyuncuların sadece oynanacak Alanyaspor müsabakasına konsantre olmasını istiyor. Bulgar teknik adam oyuncularının önceki gün yaşanan olaylardan bahsetmesini dahi yasakladığı öğrenildi. Stoilov, olaylı maçın ardından çıktığı basın toplantısında da yaşananlara hiç değinmemiş, sadece takımın performansından memnun olduğunu ifade etmişti. 

Kanal kanal geziyorlar

Fenerbahçe yönetimi ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sahaya girmesinin ardından yaşanan olayları, kendi mağduriyeti olarak gösterme çabasına devam ediyor. Gündemin nabzını düşürmek istemeyen Fenerbahçeli yöneticiler kanal kanal gezmeye devam ediyor. Seyircilerin dışarda bırakıldığı iddiası üzerine çıkan olaylarda, dışardan kalan kişilerin biletsiz veya cezalı olduğu iddiaları ise henüz yalanlanmadı. 

Akreditasyon sorunsalı

Gündeme getirilen yeni bir iddia ise gerçekten kafa karıştırıcı. Fotoğraf ve kamera görüntülerine bakılarak yorum yapan bazı yönetici ve gazeteciler, Ali Koç’un akreditasyon belgesinin bulunduğu ve her alana giriş yapabileceğini iddia ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu kurallarına göre böyle bir durum söz konusu değil. Ali Koç sahaya, ardından deplasman tribününe, ardından tekrar sahaya ve soyunma odalarının olduğu bölüme giriyor. Tüm bu alanlara giriş izni bulunan bir akreditasyon kartı ise bugüne kadar kimseye verilmemiş. 

Korumalardaki akreditasyon kartı neden farklı?   

Olaylar yaşandığı anda çekilen görüntülerde Ali Koç ve yanında bulunan korumalarının akreditasyon kartlarının renginin farklı olduğu görülüyor. Bu durum, farklı renkte kartlara sahip kişilerin girebildiği alanların da farklı olduğu anlamına geliyor. Ancak yaşanan tüm olaylar boyunca Ali Koç’un silahlı korumaları kendisine eşlik ediyor. Dolayısıyla bu durum bile cumartesi günü yaşanan olayların talimatların dışında bir hareket sebebiyle başladığını gözler önüne seriyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ