İzmirli sanayici Erhan Doğu elektrikli uçan araba fikrinin bugünkü teknolojik imkanlarla neden hayata geçmeyeceğini şöyle açıklıyor: 
“Sözde iddialı firmalar, sürekli ‘gelecek sene göklerdeyiz’ diyerek umutları sömürmektedir. Eğer 15 senede güç ağırlık oranını hesaplayamadılar ise, bu saatten sonra da fazla birşey beklemeyin. Adamlar bu kadar zamanda F-35'i yaptılar. Bunlar bir kabine pervane bağlayamadı. Tek yaptıkları vaad ve animasyon.  
Düşünün; 2Mw motorla 3 saat uçan 4 tonluk bir helikopteri ‘sıfır emisyonlu’ pilli bir saçmalığa çevirmek isterseniz; 6 Mwh'lik pile ihtiyaç vardır. O kadar pil de 60 ton yapar. Benzin motoru ile uçarken 100kwh gerekiyor ise, sırf ‘sıfır emisyonlu’ romantizmi savunuyor diye pil ile 10 kwh ile uçamaz. Fizik romantik değildir. 

Avrupa’nın ardından sıra Arap ülkelerine geldi

Şu anda 1.550 model ve 600 civarı firma duygu sömürüyor. Batılılar bunu fark etmeye başlayınca, Almanya ve Amerika’dan kaçan bu şirketler artık Arap ülkelerini sömürmek için Ortadoğu’ya göç etmeye başladılar.  

Borsada tarihin vurgunu

Borsada hisse yükseltmek için ‘ön sipariş’ verenler ve ‘sipariş bile aldık’ diyerek borsada değer yükselten, yeni yatırım destekleri alan girişimciler, finans sektörünü dolandırmakta. Yaklaşık 15 senedir elektrikli uçan araba hayalleri ile borsa ve yatırımcılardan 200 milyar dolar tokatlandı. Bu olay, gelecekte mühendislik ve finans sektöründeki tarihin en büyük vurgunu olarak anılacak.  

Çok yakında bu hayaller patladığında, birçok masum (uyanık) yatırımcı ağlayacak. Sonuç; uçan araba hayalleri, sadece hayaldir.”

Kaynak: BÜLTEN