Son yıllarda doğal taşlar büyük ilgi görüyor. Bu taşların bazı ruhsal ve sağlık problemlerine iyi geldiği düşünülüyor. Bu yüzden bu taşlardan kolye, ev süsü, küpe, tespih, bileklik gibi ürünler yapılıyor. Bu taşlardan biri de Ay Taşı. Peki Ay Taşı'nın faydaları neler? Ay Taşı ne işe yarar?

Ay Taşı, adını aldığı Ay'ın pırıltısını yansıtan mistik bir parıltıya sahip olmasıyla bilinir ve tarih boyunca birçok kültürde spiritüel bir sembol olarak kabul edilmiştir.

Bu eşsiz taş, 'Toprak Ana taşı' diye de anılır ve genellikle beyaz, yarı şeffaf bir yapıya sahiptir. Ancak mavi, turuncu ve diğer renk tonlarıyla da bulunabilir.

Bu taş, özellikle duygusal dengesizlikleri iyileştirme ve iç huzuru artırma gibi faydaları ile tanınır.

Ay Taşı'nın faydaları nelerdir? Ay Taşı ne işe yarar?

Ay Taşı'nın bir çok şeye iyi geldiği düşünülür. Bunların hiçbirinin bilimsel bir araştırmaya dayanmadığını da belirtmekte fyada var.

-Ay Taşının faydaları arasında, özellikle kadınlarda hormonal dengesizliklerin giderilmesine yardımcı olduğu, sezgileri güçlendirdiği ve negatif enerjiyi uzaklaştırdığı söylenir.

-Bu taşın, taşıyan kişiye huzur ve sakinlik verdiği ve aynı zamanda onları şanslı hissettirdiği düşünülür.

-Ay taşının beyin fonksiyonlarına olumlu etki ettiği ve zihin açıklığı sağladığı düşünülmektedir.

-Ay taşı, uykusuzluk problemi yaşayanlar için yararlı olabilir. Kullanıcıların inanışlarına göre bu taş rahat bir uyku sağlayabilir.

-Bazı kullanıcılar Ay Taşı'nın lenf sistemini güçlendirdiğini ifade eder.

-Ay Taşı, aşırı yeme alışkanlığı olanların bu durumdan uzaklaşmalarına yardımcı olabilir.

-Sıklıkla sakinleştirici, rahatlatıcı ve sinirsel açıdan yatıştırıcı özellikleri olduğu söylenir.

-Ay taşının sırt ve bacak ağrıları gibi fiziksel rahatsızlıkları hafiflettiği düşünülmektedir.

-Ay taşı, nazarın kötü etkilerinden korunmak amacıyla kullanılır.

-Ay taşının, şansı düşük olduğuna inanılan insanlar için şans getirdiği düşünülmektedir.

-İhtirası, sevgiyi, tutkuyu, sempatiyi ve şefkati artırdığına inanılır.

-Genel olarak, Ay taşı, kullanıcılarına dinginlik, uyum ve pozitif enerji sağlama potansiyeline sahip bir kristal olarak değerlendirilir.

Ay Taşı hangi burcun taşıdır?

Yengeç, Balık, Başak, Terazi, Akrep, Kova burçlarıyla ilişkilendirilir. Bunlar, astrolojik bakımdan dişil enerjinin temsilcileridir. Uzmanlar Ay Taşının, bu burçtaki insanlara daha iyi geleceğini düşünürler.

Ay Taşı'ndan ne yapılır?

Ay Taşı'nı yanında taşımak isteyenler için bileklikler, küpeler, kolyeler, yüzükler, tesbihler yapılmakta. İsterseniz taş olarak da yanınızda taşıyabilirsiniz.

Ay Taşı nerede bulunur?

Ay Taşı'nı eğer İzmir'de yaşıyorsanız Kemeraltı Çarşısı'nda bulabilirsiniz. Ay Taşı'ndan yapılan ürünlere internet üzerinden ulaşmak da mümkün.

Editör: Özlem Çimen Durmaz