Genellikle gençlerin tatil anlayışına uyan kamp tatili adeta özgürlük ve huzurun simgesidir. Kısıtlı bütçenin yanında sonsuz hayal ve özgürlüğü barındıran bu tatil anlayışı hayatın bir döneminde mutlaka deneyimlenmelidir. Kaç yaşında olursanız olun hatta çocuklarınızla İzmir’de keyifle kamp yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki İzmir'de kamp yapılacak yerler nereler? İşte, İzmir'de ücretsiz 5 kamp yeri...

Tatilin en özgür hali: İzmir'de ücretsiz 5 kamp yeri

Mersinaki Koyu  

Eski Foça ile Yeni Foça’nın tam ortasında yer alan Mersinaki Koyu’nda kendinizi adeta muhteşem güzellikte bir tablo içerisinde hissedeceksiniz. Huzurlu atmosferinin yanı sıra Mersinaki Koyu’nun berrak ve tertemiz deniziyle tatilinizi kusursuz geçireceksiniz. İzmir’in en huzurlu ve temiz koylarından biri olan Mersinaki Koyu’nda bilinen bir gerçek vardır. Oda sularının serinliği. Kavurucu sıcaklarda adeta kurtarıcı olan bu serin suların yer aldığı Mersinaki Koyu, kamp yapmayı sevenler için doğal bir cennet sayılabilmektedir. İzmir'de kamp tatilinde akla ilk gelen yerleden biri olan Mersinaki Koyu'nda tatilinizin keyfini sonuna kadar çıkaracaksınız.

Mersinaki Koyu’nda giriş ücretsizdir. Gölgelik alanının kısıtlı olduğu Mersinaki Koyu’na gelirken yanınızda şemsiyenizi de getirmenizi öneririz. Doğaseverlerin ilgi odağı haline gelen Mersinaki Koyu, Foça’nın merkezinde olan konumu nedeniyle kolaylıkla ulaşılabiliyor. Toplu taşıma veya özel araç ile hızla ulaşabileceğiniz Mersinaki Koyu’nda yazın kavurucu sıcaklarından derin bir nefes alacaksınız.

Pırlanta Plajı   

İzmir’in gözde turistik ilçelerinden biri olan Çeşme’de yer alan Pırlanta Plajı, yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Çiftlikköy beldesinde yer almaktadır. Her sene yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Pırlanta Plajı ismini pırlanta gibi parlamakta olan ince kumlardan almıştır. İncecik kumlarla kaplı olan Pırlanta Plajı’nın aynı zamanda denizinin temizliği ve berraklığı ile dikkatleri üzerine çekmektedir.  Yaz sezonlarında adım atacak yer bulunmayan plajda genellikle hafta içleri ve kış sezonunda kendinize alan yaratabilirsiniz. Bu nedenle Kamp tatiliniz için Pırlanta Plajı'nı tercih edecekseniz hafta içi ve sabahtan plaja gitmenizi önermekteyiz. 

Sahilin uzunluğu ortalama olarak 450 metre ile 500 metre kadar olan Pırlanta Plajı’nda deniz seviyesi de genel olarak ortalama 200 metre boyunca sığ olmaktadır. Deniz tabanın da plaj gibi incecik kum taneleriyle kaplı olduğu Pırlanta Plajı’nda giriş ücretsizdir. Herhangi bir ücret ödemeden kamp yapabileceğiniz plajda sadece şezlongları kiralamak ücretlidir.

Demircili Koyu  

Tatil denilince İzmir’in gözde ilçelerinden biri olan Urla ilçesinde yer alan Demircili Koyu, sakin ve huzurlu doğasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Deniz turizminde gelişmiş ilçelerimizden Urla’da yer alan bu Demircili Koyu, hem yarımada hem de koy özellikleri taşımaktadır. Plajda rüzgar sörfü ve dalış dersleri gibi aktivitelerin sunulduğu Demircili Koyu’nda aynı zamanda, kafe, soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlar da mevcuttur. Taşlı ve yosunlu denizi ile buz gibi suyuyla nam salmış Demircili Plajı, bu nedenle genellikle diğer plajlardan biraz daha sakin kalmaktadır. Kamp severler için cennet sayılan Demircili Koyu'nda yer alan tuvalet gibi imkanlar sayesinde şüphesiz tatiliniz kusursuz geçecektir. 

İzmir’den özel araçla 69 km uzaklıkta olan oldukça kolay ulaşıma sahip olan Demircili Plajı’na ulaşmak için aynı zamanda toplu taşımayı da tercih edebilirsiniz. Plajın girişi ücretsiz olsa da, şemsiye ve şezlong kiralama ücretlidir. Son olarak Demircili Koyu’nu ziyaret edecekseniz yanınıza deniz ayakkabınızı getirmenizi önermekteyiz.

Akkum Plajı   

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık beldesinde bulunan Akkum Plajı, özellikle yaz sezonunda tatilcilerin gözdesi haline gelmektedir. Kış sezonunda da doğal güzelliği nedeniyle sık sık turistler tarafından ziyaret edilen Akkum plajı, berrak denizinin yanında sıcak kasaba havasıyla da oldukça ilgi çekiyor. Masmavi denizi ve beyaz kumsalıyla adeta kartpostaldan fırlamış gibi görünen Akkum plajı ‘nda kendinizi ayrı bir dünyada gibi hissedeceksiniz. İzmir'de kamp severlerin ilk tercih ettiği plajlardan biri olan Mavi bayraklı Akkum Plajı'nda ziyaretçiler için şemsiye ve şezlong hizmeti sunulmaktadır. Aynı zamanda kampçılar için büyük kolaylık olarak çevredeki tesislerden yiyecek ve içecek ihtiyaçları da karşılanabiliyor. 

Plajın hemen yanında konaklama imkanı da bulunması nedeniyle Kamp tatilinizin dışında da rahatlıkla tercih edebileceğiniz Akkum plajı’nda spora ilgi duyanlar için rüzgar sörfü okulu da hizmet veriyor. Yeryüzündeki saklı cennet yerlerinden biri olan Akkum plajı’nı mutlaka deneyimlemelisiniz. 

Delikli Koy 

Çeşme’nin güneyinde, merkeze 13 kilometre uzaklıkta yer alan Delikli Koy, yakın zamana kadar yalnızca çevre sakinleri tarafından biliniyordu. Adeta saklı cennet olan bu koy, son dönemlerde özellikle sosyal medyada bolca paylaşılması ve isminin duyurulmasıyla günümüzde sessizlik ve huzur arayan tatilciler için yeni bir keşif noktası oldu. Delikli Koy ismini  deniz içerisindeki doğal kayalıkların oyuklarından almaktadır. Bu doğal oyuklardan denize girilebilmektedir.

Delikli Koy’a giriş ücretsizdir. Ancak koyda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle kamp tatilinizde Delikli Koy'u tercih edecekseniz ziyaret etmeden önce hazırlıklı olmanızı önermekteyiz. Direk toplu taşıma imkanının olmadığı koya en hızlı ve konforlu ulaşım özel araçla sağlanabilmektedir. Kamp tatilinizde unutulmaz anlar yaşayacağınız Delikli Koy’da aynı zamanda mangal yakmak da mümkündür. 

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: HABER MERKEZİ