Orçun Buldaç- Temu, son zamanların en çok kullanılan alışveriş uygulamalarından biridir. Çin menşeili bu firma, kullanıcılara uygun fiyatlı alışveriş fırsatları sunmaktadır. Ancak firmanın yabancı menşeili olması ve gereken siparişleri uzak konumlardan Türkiye’ye getiriyor olması bazen sorunlara neden olmaktadır. Siparişleri geç ulaşan veya bir süreliğine gümrüğe takılan müşteriler, siparişinin güvenliği konusunda endişe duymaktadır. Peki, Temu siparişi gecikirse ne olur? Temu siparişi gelmezse ne yapılır? İşte cevabı…

Önce kargonuzu bulmayı deneyin

Temu siparişiniz elinize ulaşmadıysa, öncelikle Temu’nun internet sitesinden teslimat adresinizi doğrulayınız, eğer her şey yolundaysa; yakınlarınıza herhangi bir kargoyu sizin adınıza teslim alıp almadıklarını sorarak devam edin. Eğer halen kargonuza ulaşamadıysanız, kargo firmanızın operatörüne ulaşınız. Tüm bu aşamalardan sonra olumlu bir yanıt alamadıysanız, Temu ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

Temu destek hizmetleri, paketiniz elinize ulaşmadığında veya eksik geldiğinde para iadesi yapmaktadır. Aynı zamanda Temu yetkilileri, ürününüzün elinize ulaşması konusundaki tüm telefon trafiğini de gerçekleştirecektir.

Siparişime dair bilgi alamıyorum

Temu siparişinizin konum bilgisi güncellenmiyorsa, siparişinizin teslim durumunda herhangi bir gelişme gözlemlemiyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir... Siparişiniz Temu’nun denizaşırı bir deposundan geliyorsa, paket ülkenize ulaşana kadar teslimat bilgisi güncellenmeyecektir. Ayrıca, paketinizin yalnızca iş günleri içerisinde teslim edileceğini unutmayınız. Bu takip sorunlarına rağmen Temu, siparişinizin belirtilen tarihten geç geldiği bilgisini aldığında, gecikmeler için 5 dolar ödeme yapmaktadır. Eğer siparişinizi ekspres gönderi üzerinden verdiyseniz, bu rakam 13 dolara kadar artacaktır. Siparişinizin geç kaldığı durumunu Temu Destek’e bildirerek telafi ödemenizi alabilirsiniz.

Ayrıca, siparişinizi doğrudan iptal ettiğiniz takdirde Temu, para iadenizi eksiksiz almanızı sağlayacaktır.

Temu Destek’e nasıl ulaşılır?

-Temu uygulamasını açınız, uygulamadan “Siz” sekmesine giriş yapınız.

-Siz sekmesinden sonra, Canlı Sohbet adlı seçeneğe tıklayınız.

-Karşınıza çıkan “Başlat” seçeneğine bastıktan kısa bir süre sonra Temu müşteri temsilcisi sizinle iletişime geçecektir.

Muhabir: Orçun Buldaç