Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) iş birliği ile yürütülen ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Mücadele ve Güçlü Medya’ projesi kapsamında hazırlanan ‘İlham veren kadınlar’ özel ilavesi yayınlandı.

15 serbest çalışan gazetecinin özel haberleriyle hazırlanan ‘İlham Veren Kadınlar’ ekinde alanlarında başarılı çalışmaları ile örnek olan kadınlar yer alıyor. Şarkıcı Bengü, ünlü piyanist Gülsin Onay, yazar Feyza Hepçilingirler, gazeteci Pınar Türenç, Tuluhan Tekelioğlu gibi birbirinden değerli 15 kadının samimi hikayelerini bulacağınız bu özel sayıda, kadınların hayallerini gerçekleştirme yolculuğuna tanık olacaksınız.

Kadınların isterse her şeyi başarabileceğini anlatan özel sayımızda, özveri ve kararlılıkla  örülmüş yaşamların bugün her alanda mücadele veren kadınlara örnek oluşturuyor. Şüphesiz, toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştıran, alanlarında hak savunuculuklarıyla önde durmaktan korkmayan yüzlerce kadın daha var.  ‘İlham Veren Kadınlar’ bu önde durmaktan çekinmeyenlerden sadece 15’ine yer verebilse de, bu özel sayı geleceği şekillendiren yüzlerce kadına bir teşekkür niteliğinde. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti proje kapsamında toplumsal konuların işlendiği özel dergilerle, serbest gazetecilere de telif desteği programı kapsamında destek olmaya devam edecek. Proje kapsamında 2025 yılı Eylül ayına kadar 3 ilave daha yayınlanacak.

Kaynak: Bülten