Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), 15 Eylül’de İstanbul Kartal’dan başlattığı NATO karşıtı yürüyüşünü, 28 Eylül’de Adana İncirlik’teki NATO Üssü’nde sonlandırdı. Yürüyüş boyunca NATO’nun Türkiye üzerindeki etkilerine, tarikatların Türkiye’nin eğitim politikalarındaki rolüne ve bağımsızlık vurgusuna dikkat çekildi. THTM Yürütme Kurulu Üyesi Oğuz Oyan, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında tarikatların eğitim üzerindeki etkisine tepki göstererek, Türkiye’nin rotasının "orta çağ tarikatları"na çevrildiğini söyledi. Oyan, mevcut eğitim politikalarının Türkiye’yi karanlık bir geleceğe sürüklediğini ifade etti.

Oyan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yapması gerekenlerin ne olduğunu, neleri yapmaması gerektiğini vurgulayarak, "Aslında halkın meclisi bu görevleri yerine getirirdi. Biz halkın meclisi olmak istiyoruz, İl ve ilçelerde de yerel meclisler oluşturacağız “ dedi. 

Yürüyüş sürecinde, NATO'nun Türkiye'yi nasıl bağımlı hale getirdiği de vurgulanırken, Oyan illerde tarımın bağımsızlık mücadelesiyle desteklenmesi gerektiğini belirtti. NATO yollarının bağımsızlık yoluna çevrilmesi çağrısında bulundu. THTM, 3 Kasım’da İstanbul Kartal’da NATO karşıtı yeni bir miting düzenleyerek, bu mücadelesini büyütmeyi hedefliyor. Oyan, NATO’nun bir barış örgütü değil, savaş örgütü olduğunu ve Türkiye’deki üslerin bir an önce kapatılması gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ