Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Edirne Hamzabeyli Gümrüğünde 103 milyon TL değerinde uyuşturucu madde yakalandığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 22 kilogram kokain, 27 kilogram metamfetamin ve 8.064 adet ecstasy hap cinsi uyuşturucu madde ile 34.958 adet tıbbi ilaç cinsi ele geçirildi.

Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli bir tır mercek altına alındı. Yakın takibe alınan araç üzerinde başlayan detaylı arama gerçekleştirildi. Aramalar sonucu 103 milyon Türk Lirası değerinde kokain, metamfetamin ve ecstasy cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

İkinci operasyon

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekiplerinin bir diğer operasyonu ise, Hamzabeyli Gümrük Sahası'ndan Türkiye'ye giriş yapmak için gelen bir tıra yönelik gerçekleştirildi.

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince yapılan arama ve kontrollerde faturasız, belgesiz, beyan edilmeyen, ticari miktar ve mahiyet arz eden gümrüklenmiş değeri 390.550 Türk Lirası toplam 34.958 adet tıbbi ilaç cinsi eşya tespit edildi.
Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ