Tire’de yağışlı havalarda su baskınları sebebiyle ulaşımın aksadığı Faik Tokluoğlu Bulvarı'nda çalışmalar başladı. Geçtiğimiz yağışların ardından bölgede inceleme yapan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Faik Tokluoğlu Bulvarı'nda çalışmaların başlaması talimatını vermiş, yağmur suyu hattı için döşenecek borular derhal bölgeye sevk edilmişti. 

İZSU ve Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgede kazı çalışmalarına başladı. Kazılan hat üzerine döşenecek borular aracılığıyla, bulvar üzerinde biriken su, yakındaki dereye taşınacak.

Kısa sürede tamamlanacak

Çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Okuroğlu, “Maalesef ilçemizde her yağışta problem yaşanan bölgelerden biri Faik Tokluoğlu Bulvarı. Yağmur suyunu yer altına alma projemiz, İZSU ve Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından başladı. En kısa sürede de çalışmalarımızı tamamlayarak kış aylarında yaşanabilecek su baskınlarını önlemeyi hedefliyoruz. Bu süreçte destekleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a, İZSU ve Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize, halkımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Bülten