Habertire.com’dan Ercan Çelik’in haberine göre, Tire’de bugün ana boru arızası sebebiyle yaşanan su kesintisi sonrası basın açıklaması yapan AKP Tire İlçe Başkanı Kadir Uğurlu, “CHP zihniyeti İzmirli ve Tireli vatandaşlara çileden başka bir şey sunmuyor.” ifadelerini kullanmıştı.

AKP İlçe Başkanının bu sözlerine CHP Tire ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Görkem Çolak’tan yanıt gecikmedi. Çolak, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Kadir Uğurlu’ya elektrik kesintilerini hatırlattı. Çolak, “Bu üslup, AKP tarafından 20 yıldır sistematik olarak sürdürülen kutuplaştırma politikasının tezahürüdür ve maalesef Tire ilçe başkanının da aynı kutuplaştırmadan medet umduğunu görmüş olduk. Yazık.” dedi.

Çolak, paylaşımında şunları söyledi:

“Yangınlarda göz göre yanan Tire, 2 gün boyunca bir tane bile hava desteğinin gelmemesini sorgularken, AKP İlçe Başkanı çıkıp ana boru arızası sebebiyle yaşanan su kesintisini Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlamaya çalışarak, siyaset devşirme derdine düşmüş. Çok yazık. Tire’de yaz boyu neredeyse her gün elektrik kesildi. Hala kesiliyor. Pek çok mahallede voltaj sorunları sebebiyle çok sayıda vatandaş mağdur. Bunlara tek kelime etmeyen AKP ilçe başkanı, yaz boyunca ilk kez yaşanan büyük bir su arızasından siyasi sonuç elde etmeye çalışıyor. 

“CHP zihniyeti” diye yaftalamaya kalktığın parti bu ülkenin kurucu partisidir.  Bu üslup, AKP tarafından 20 yıldır sistematik olarak sürdürülen kutuplaştırma politikasının tezahürüdür ve maalesef Tire ilçe başkanının da aynı kutuplaştırmadan medet umduğunu görmüş olduk. Yazık.”

Kaynak: Habertire.com