Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü, , İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzenerji ve İzdoğa şirketlerinden çıkarılan ve Konak'taki Egemenlik Binası önünde oturma eylemine başlayan işçileri ziyaret etti ve bir basın açıklaması düzenledi.

TKP İzmir İl Örgütü adına konuşan Tuğçe Sezen Gedik, " İktidarıyla muhalefetiyle ağız birliği hâlinde kemer sıkmaktan söz ediyorlar. Yok kardeşler, bizim kemerimizde sıkacak delik kalmadı. Eğer gerçekten kemer sıkmak istiyorlarsa inşaat patronlarına akıtılan ranta baksınlar, eğer gerçekten kemer sıkmak istiyorlarsa belediye ihalelerini incelesinler." ifadelerini kullandı.

İzmir ve İzmir'in birçok ilçe belediyesinde aynı sıkıntıların yaşandığını belirten Gedik, " Biz bugün İzmir Büyükşehir Belediye işçileri ile dayanışmak için buradayız ama İzmir'de birçok ilçe belediyesinde durum aynı. Ya işten çıkarma ya hak gasbı ya mobbing...

Güzel ülkemizde emekçiler olarak gün yüzü görmedik, her yeni gün bir öncekini arattı, önümüzdeki günlerde de emekçinin payına iyilik güzellik düşmeyecek, belli. Bu açıdan, onlar nasıl bir açgözlülükle emekçilerin haklarına ve işlerine saldırıyorlarsa, sizin gibi emekçiler de buna direniyor. Biz de sizle yan yana olmaya devam edeceğiz. Kurtuluş, biz emekçilerin omuz omuza mücadelesinde" şeklinde konuştu.

İzmir TKP İl Örgütü adına konuşan Av. Tuğçe Sezen Gedik'in açıklamasının tamamı şu şekilde:  

"Sevgili arkadaşlar hepinizi TKP İzmir İl Örgütü adına selamlıyoruz. 

Haksız yere işten atılan siz emekçi dostlarımızın mücadelesine destek olmak için buradayız. Mücadelenizin ilk gününden beri birlikteyiz, ilk gün konuştuklarımızı hatırlıyorum. Hepiniz işinizin başındayken çağrılıp işten atıldığınızı anlattınız. Yaratılmaya çalışılan algıya inat belediyede 'fazlalılık' olmadığınıza ikna etmeye çalışıyordunuz bizi. 

Kiminiz anaokulunda öğrencilerinizle, kiminiz sırtında eşya taşırken, kiminiz geri dönüşümde çöp ayıklarken, kiminiz aracının başında çağrılıp işten atıldınız. Size fazlalık diyorlar ama hepiniz yetersiz personelle çalışıyordu, çoğunuz çalıştığı şu kısa zaman aralığında fazla mesai yaptınız.

Haklı mücadelemiz zarar görsün diye onlar yalan söylemeye devam edecekler, bizse onlara inat mücadelemizi sürdüreceğiz. 

İktidarıyla muhalefetiyle ağız birliği hâlinde kemer sıkmaktan söz ediyorlar. 

Yok kardeşler, bizim kemerimizde sıkacak delik kalmadı. 

Eğer gerçekten kemer sıkmak istiyorlarsa inşaat patronlarına akıtılan ranta baksınlar, eğer gerçekten kemer sıkmak istiyorlarsa belediye ihalelerini incelesinler.

Biz bugün İzBB işçileri ile dayanışmak için buradayız ama İzmir'de birçok ilçe belediyesinde durum aynı. Ya işten çıkarma ya hak gasbı ya mobbing...

Sevgili arkadaşlar, güzel ülkemizde emekçiler olarak gün yüzü görmedik, her yeni gün bir öncekini arattı, önümüzdeki günlerde de emekçinin payına iyilik güzellik düşmeyecek, belli. 

Bu açıdan, onlar nasıl bir açgözlülükle emekçilerin haklarına ve işlerine saldırıyorlarsa, sizin gibi emekçiler de buna direniyor. Biz de sizle yan yana olmaya devam edeceğiz.

Kurtuluş, biz emekçilerin omuz omuza mücadelesinde. 

Yaşasın mücadelemiz, yaşasın dayanışmamız!"

Kaynak: BÜLTEN