Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü, İzmir'de yaşanan ve kontrol altına alınmakta büyük güçlük çekilen orman yangınları hakkında bir basın açıklaması yayınladı.  Hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin, ormanlık alanların korunması ve buna dönük uygulanması gereken düzenleme ve uygulamaların hayata geçirilmesinde mutlak bir titizlikle hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen TKP İzmir İl Örgütü, yanan ormanlık alanların turizm amaçlı kullanımına asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

TKP İzmir İl Örgütü'nün yapmış olduğu açıklamanın tamamı şu şekilde:

"İzmir'e ve Biz İzmirlilere geçmiş olsun

İzmir'de, 29 Haziran Cumartesi günü, başta Çeşme, Menderes ve Selçuk'ta şiddetli olmak üzere, birçok noktada bulunan ormanlık arazide ve makilik alanda yangınlar çıktı. Sıcakların ve şiddetli rüzgârın da etkisiyle özellikle Çeşme, Menderes ve Selçuk'ta ormanlık alanlardaki yangınları kontrol altına almakta güçlük çekildi.

Özellikle Menderes ve Selçuk bölgelerindeki yangınlar ancak bugün öğleden önce kontrol altına alınabildi. Yangınlar yüzlerce hektar ormanlık alanımızın yanıp kül olmasına yol açtı. Başta İtfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü emekçileri olmak üzere, görevliler ve halk, yangının söndürülmesi için ellerinden gelen çabayı harcadı. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak çıkarılan bu yangınlar da bir kez daha gösteriyor ki, ormanlık ve yeşil alanlarımızın yok olması an meselesi bile değil. Hem hükümet hem de yerel yönetim, ormanlık alanların korunması ve buna dönük uygulanması gereken düzenleme ve uygulamaların hayata geçirilmesinde mutlak bir titizlikle hareket etmelidir.

Şu uyarıyı yapmayı da görev sayıyoruz:

Özellikle Selçuk ve Çeşme başta olmak üzere, turistik tesislere yakın yerlerde yanan ormanlık alanların imara açılması, buraların turizm firmalarının kullanımına sunulması ve benzeri adımların atılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Yanan tüm ormanlık ve yeşil alanlar, yeniden orman vasfı kazandırılmak üzere derhal ıslah edilmeli ve bu alanlar başka hiçbir amaçla kullanılmamalıdır."

Kaynak: BÜLTEN