Semra İĞTAÇ -Türkiye Komünist Partisi (TKP), İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan elektrik dağıtım şirketi Gediz A.Ş.'nin Akdeniz Caddesi’ndeki binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylem sırasında dağıtılan bildirilerde, özelleştirmelerin insan hayatını tehlikeye attığı vurgulandı. TKP, "Gediz A.Ş. halkımıza ve ülkemize feda olsun" ifadeleriyle şirketi eleştirdi.

TKP üyesi Ozan Botan, özel şirketlerin denetime kapalı olduğunu ve istedikleri gibi hareket ettiklerini belirterek, Türkiye Kominist  Partisi olarak bu duruma son verilmesi gerektiğini ifade etti.  "Bütün bu şirketler ve varlıkları kamulaştırılmalı, halkımıza bu kamu hizmetleri ücretsiz olarak sunulmalıdır," diyen Botan, bu durumun son derece önemli olduğunu vurguladı.

Şirketlerin halkın temel ihtiyaçları üzerinden para kazandığı tabloya son vermek zorunda olduklarını belirten Botan, İzmir'in çeşitli noktalarında eş zamanlı olarak düzenlenen eylemlerle elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini belirtti. Protestoda, bu şirketlerin mal varlıklarının kamuya devredilmesi talep edildi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ