Semra İğtaç - TMMOB İzmir İl Sekreteri Aykut Akdemir, yaptığı açıklamada tutuklu arkadaşları Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın serbest bırakılması çağrısını yineledi. Akdemir, "Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin! Biz kazanacağız, Gezi kazanacak!" ifadelerini kullandı. Akdemir ayrıca, "820 gündür arkadaşlarımızın serbest bırakılması için mücadele ediyoruz. Nöbetimize devam ediyoruz ve arkadaşlarımız serbest kalana kadar vazgeçmeyeceğiz," dedi. Akdemir, Gezi Parkı protestolarının kriminalize edilmesini engellemek ve bu direnişin tarihte hak ettiği yeri bulması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Gezi Icin Ilker Kahraman

Kahraman: Nöbet aramıza dönecekleri güne kadar sürecek

Mimarlar Odası İzmir önceki dönem Şube Başkanı İlker Kahraman ise, Gezi için Adalet Nöbetinin, arkadaşlarının özgürlüğüne kavuşana kadar devam edeceğini belirtti. Kahraman, "Türkiye’nin her yerinde, onların mücadelesinin bitmeyeceğini, sonunda aramıza geri döneceklerini ve özgürce birlikte yaşayacağımız günler için mücadele ettiklerini anlatmak için bir araya geliyoruz. Umuyorum özgürlük en kısa zamanda gerçekleşecektir" dedi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada çıkan ceza kararını protesto etmek amacıyla başlattığı Adalet Nöbeti eylemlerini halkın katılımıyla sürdürüyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ