Semra İğtaç- Çeşmeli hayvanseverler, AKP'nin sokak hayvanlarını katletmeye yönelik “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne karşı Çeşme Belediyesi Hayvan Barınağı önünde basın açıklaması yaptı. Yasa teklifinin geri çekilmesini talep eden hayvanseverler, kararlı duruşlarını vurguladı.

Basın açıklamasına katılan Yeşiller Partisi kurucularından Ayşe Tosuner, İz Gazete’ye şu açıklamalarda bulundu: "Biz hayvanseverler olarak birlik içinde, bu yasa teklifine karşı duracağız. Bu konuda taviz vermemiz mümkün değil. Hükümet bu kararlılığımızı görmeli ve yasayı geri çekmeli."

İzin vermeyeceğiz

İlk Yeşiller Partisi'nin kurucularından olan Ayşe Tosuner, basın açıklamasında şunları söyledi: "Ben Yeşil Hareketi ve Hayvan Haklarına saygılı ve sevimli bir insanım. Hayatım boyunca hem hayvanlara hem doğaya sorumluluğumun bilincinde oldum. Buraya hep beraber geldik arkadaşlarla, sağ olsunlar. Bugün şu anda Çeşme Belediyesi'ne ait barınağa geldik. Bizim amacımız Çeşme Belediyesi'ni eleştirmek değil, bu hayvan hakları yasasının geri çekilmesini talep ediyoruz. Hiçbir şekilde hayvanlarımızı vermeyeceğiz. Biz hayvanseverler öyle başını öne eğipte kabul edecek değiliz.”

Ayşe Tosuner, hayvanseverlerin kararlılığını şu sözlerle dile getirdi: "Biz hayvanseverler, kesinlikle hayvanlarımızı vermeyiz. Öyle kolay kolay başına eğilecek insanlar değiliz. Bu hükümet bunu çok iyi bilsin, ona göre hareket etsin. Yoksa biz çok ciddi şeyler yapabiliriz. Biz biriz, biz bir bütünüz. Kesinlikle izin vermeyeceğiz. Onu bilsin bu hükümet. Ona göre davransın. Ya geri çekecek ya geri çekecek. O kadar."


Hayvanseverler birlik oldu

Protestoya, hayvanseverler, Çeşme Kent Konseyi, sanatçılar, siyasi parti temsilcileri, TKP ve CHP Çeşme üyeleri, ARES, Haytap, Hayvan Hakları Platformu, CESAL Hayvanseverler Derneği ve Çeşme Hayvan Hakları Platformu katıldı. Basın açıklamasını Hazal Ceylan okudu. Açıklamada, yaşama hakkının sadece insanlara özel olmadığının altı çizilerek, hayvanlara yönelik zalimliğin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Muhabir: Semra İĞTAÇ