Önceki gün Milas ve Bozdoğan'da başlayan yangınlarla mücadele devam ederken bügün öğlen saatlerinde Muğla'nın 3 ayrı ilçesinde aynı anda orman yangını çıktı. Ula ve Yatağan'daki orman yangınları ile mücadele devam ederken bir yangın da karadan ulaşımın oldukça güç olduğu Datça'da orman yangını çıktı. Her 3 yangını söndürmek için ekiplerin yanı sıra gönüllülerin ve çeşitli kurum ve kuruluşların mücadelesi devam ederken Çine-Yatağan arasında kalan karayolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Uzun araç kuyrukları oluştu

Yolun trafiğe kapatılması ile Aydın-Muğla istikametinde ve Muğla Aydın Karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Aydın'da Muğla'ya ulaşımın bir süre Çine üzerinden değil Söke üzerinden sağlanacağı belirtildi.

Valilikten açıklama

Muğla Valisi İdris Akbıyık, X hesabından, Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arasında devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde ulaşıma kapatılan yolun tekrar araç trafiğine açıldığını belirtti.

Öte yandan, ekipler Muğla'nın Yatağan ilçesi Yava Mahallesi ile Ula ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için müdahaleye devam ediyor.

Kaynak: AA/İHA