İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in ilçe belediyelerinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZFAŞ’ta devam eden grev süreci hakkında konuştu. Tugay, İZFAŞ’ta anlaşılamayan birkaç madde kaldığını ve grev olacağını düşünmediğini ifade etti. Tugay, İZFAŞ’taki süreç hakkında, “Genel olarak ödenecek rakamlarla ilgili uzlaşma oldu. Bir tek devam eden süreç İZFAŞ’ta var. Onda da iş devam ve rapor primi maddeleri var, bunları hukuki olarak uygun görmedik. Bunları arkadaşlarımız telafi etmek için bir şeyler yapacaklar, muhtemelen İZFAŞ’ta grev olmaz” ifadelerini kullandı.

“SODEM-SEN’in teklifi yükselir”

Birçok ilçe belediyesinde yetkili sendika DİSK’in grev ilanı asışını değerlendiren ve SODEM-SEN’in teklifinin yükseleceğini düşündüğü belirten Tugay, ilçe belediyelerindeki grev süreçleri hakkında şöyle konuştu:
“İlçe belediyelerin hepsini detaylı bilmiyorum ama seçimin yakınında ilave ücret artışları yapıldı. Ondan zaten ücretler epeyce yükseldi, arkadaşlarımız onları da göz önüne alarak rakamlar belirliyor. Zannediyorum onda bir ayrışma oluyor. Belediye işçileri özel sektöre göre daha iyi durumda. Biz daha fazlasının verilmesini istiyoruz ama belediyelerin içinde bulunduğu mali sorunlar ortada. Sendikalardan da çalışan arkadaşlardan da bu kriz dönemini geçirirken biraz daha anlayışlı olmalarını bekliyoruz. SODEM-SEN’in yüzde 19’luk teklifi yükselir”

Muhabir: BATUHAN KAYA