Semra İğtaç- Tüm Emekli-Sen Konak Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu, maaş zamlarının yetersizliğini, hayat pahalılığını, enflasyonu, TÜİK verilerini ve istatistiki bilgileri her toplantıda tekrar etmekten utanır hale geldiklerini belirtti. Ekşioğlu, "Bugünkü hesaba göre; 32 bin TL olması gereken maaşımız 12 bin 500 TL’ye inmiş durumda, Emekliler sadaka değil haklarını istiyor” dedi.

Ayşe Ekşioğlu, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada, hükümetin emeklileri dilenci gibi görmekten vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Yıllarca çalışan, vergi ve sigorta primi ödeyen emekliler sadaka değil, emeğinin ve alın terinin karşılığını istiyor. Umuyoruz ki; bu feryatlarımız, çığlıklarımız yetkililer tarafından duyulur ve gereği yapılır," ifadelerini kullandı.

31 Mart'ta sarı kart gösterdik , erken seçimde  kırmızı kart gelecek

Ekşioğlu, devlet bütçesinin ve maliye hazinesinin dolar milyarderi bir avuç holding patronu ve müteahhit için değil, milyonlarca yoksul emekli için harcanması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, 31 Mart yerel seçimlerinde sarı kartla ikaz ettiklerini ve olası bir erken seçimde kırmızı kart göstereceklerini belirtti.

Bütçede emekliye yer yok

Ekşioğlu, bütçede halkın yer almadığını, emekliye, işçiye ve emekçiye hiçbir yer verilmediğini söyledi. Ekşioğlu , "Bu geçen bütçe yine savaş bütçesi oldu. Diğer taraftan eğitim ve sağlık gibi tüm kurumlar çökertildi," dedi.

Maaşlar asgari ücretin gerisinde kaldı

Ekşioğlu, 2002 yılında asgari ücretin 185 TL, emekli maaşının ise 276 TL olduğunu, bu rakamların bugünkü karşılığının 17 bin TL olduğunu belirtti. Ancak hala 12 bin 500 TL maaş alan emekliler bulunduğunu ifade eden Ekşioğlu, bu maaşların kira parasına bile yetmediğini vurguladı.

Muhabir: Semra İğtaç