Semra İğtaç- Turgut Reis Mahallesi Muhtarı Celal Artan, İzmir'in en önemli turistik noktalarından biri olan Tarihi Asansör’e gelen tur otobüslerinin park sorununu gündeme taşıdı. Artan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki kullanılmayan otobüs durağının bir cep haline getirilerek tur otobüslerinin park edebilmesi için uygun hale getirilmesini önerdi.

Park sorunu trafiği etkiliyor

Artan, günümüzde bazı araçların bu alana düzensiz şekilde park ettiğini ve bu durumun trafik akışını olumsuz etkilediğini vurguladı. Bu sorunun çözümü için belediyeye daha önce başvurduğunu belirten Artan, 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda dilekçe verdiklerini ifade etti.

Dilekçede öne çıkan çözüm önerileri

2019 yılında belediyeye sunulan dilekçede, İzmir’in turistik cazibe merkezlerinden Tarihi Asansör’ü ziyaret eden tur otobüsleri için park alanlarının olmaması nedeniyle Mithatpaşa Caddesi'nde trafik aksamasının yaşandığı belirtiliyor. Celal Artan, dilekçede “Şehir turizmi için önemli lokasyonlardan Tarihi Asansör için tur araçlarının park sorunun çözümünde, turistik amaçlı büyük araçlar için iptal edilen Asansör Eshot durağında bir cep uygulaması yapılması veya İzelman otoparkında bir düzenleme gerçekleştirilmesi” gibi çözüm önerilerine yer verdiklerini belirtti.

Muhabir: Semra İĞTAÇ