Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Afibee Gıda A.Ş. iş birliğiyle düzenlenen “Bozcaada Bal Hasadı Şenliği,” 3 Eylül 2024 tarihinde saat 11.00’de Amerikan Çeşmesi Mevkii, Bozcaada’da gerçekleşecektir. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Bozcaada Bal Hasadı Şenliği, ülkemizin tescilli bal arısı genotipi olan Efe Arısı’nın Bozcaada’nın mor kekik tarlalarında ürettiği eşsiz balı kutlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Şenlik, arıcılık sektöründe verimlilik ve sürdürülebilirliği artırmayı hedeflerken “Efe Arısı”na dikkat çekmekte.

Etkinlik Programı: 
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Bozcaada Bal Hasadı Şenliği, ilk olarak yetkililerin yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak. Açılışın ardından, geleneksel yöntemlerle Bozcaada’nın doğal güzellikleri eşliğinde konuklarla birlikte kekik balı hasadı ve tadımı gerçekleştirilecektir. Tüm arıcılık sektörü temsilcileri, doğa tutkunları ve ilgilileri bu özel günü birlikte kutlayacak ve Bozcaada’nın eşsiz bal hasadına tanıklık edecekler. 

Etkinlik Detayları: 
Ülkemizin tescilli bal arısı genotipi olan Efe Arısı’nın ürettiği balı kutlamak amacıyla gerçekleştirilen Bozcaada Bal Hasadı Şenliği, 3 Eylül 2024 tarihinde Amerikan Çeşmesi Mevkii, Bozcaada'da saat 11.00'de başlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi