Semra İğtaç  - Türkiye’de ilk kez Kuantum Drama ile Tango’yu aynı sahnede buluşturan Filiz Sezgin ve ekibi, dans ve dramayı bir araya getirerek katılımcılara farklı bir bakış açısı sunmaya devam ediyor. İz Gazete’ye konuşan Filiz Sezgin, “Atölye katılımcıların kuantum parçacıkları gibi özgürce hareket etmelerine olanak sağlıyor. Kuantum alanında bir parçacık gibi kendi içsel yolculuklarına çıkan katılımcılar, baskın karakter özelliklerini doğaçlama ve canlandırmalarla ifade ediyorlar.” dedi.

Filiz Sezgin, bu deneyimi “Hepimiz birer kuantum parçacığı olduk. Duygularımızla özgürce dans ettik ve hislerimizi enerji alanımıza yansıttık” sözleriyle ifade ediyor.

Sezgin: Tango sadece bir dans değil

Atölye boyunca Sezgin, tango dansını da merkeze alarak katılımcıları bu tutkulu dansın enerjisiyle buluşturuyor. Tango’nun tarihine ve doğasına dair oyunlar ve interaktif çalışmalar yapan katılımcılar, bu dansın felsefesine tiyatro ile derinlemesine bir yolculuk yapma fırsatı buluyor. Sezgin, “Tango, sadece dans değil; enerjimizi, duygularımızı özgürce ifade edebileceğimiz bir alan. Kuantum drama ile bu enerjiyi birbirimize nasıl yansıttığımızı keşfediyoruz” diyerek çalışmanın amacını özetliyor.

Atölyeler ile katılımcılar içşel potansiyellerini keşfediyor

Filiz Sezgin ilerleyen atölyelerde tanrıça mitolojisi, ritüeller ve masalları da ele alarak yeni atölyeler düzenleyeceğini belirtti. Sezgin, kişisel gelişime katkı sağlayacak bu tarz atölyelerle katılımcıların yaratıcılıklarını ve içsel potansiyellerini keşfetmelerini hedefliyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ