Yiğit SÜTCÜ- İzmir futbolunun kötü gidişatı herkesin malumu. Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin, futboldaki tablosu hiç iç açıcı değil. Süper Lig’de sadece 1 takımı bulunan İzmir’in TFF 1. Ligi’nde ise hiç takımı yok. Süper Lig’de oynayan tek takım olan Göztepe’nin de çoğunluk hissesi Sports Republic firmasının. Bu firma da İngiltere Londra merkezli bir dünya devi. Her ne kadar Göztepe kendini kurtarmış görünse de şehrin futbol karnesi son derece zayıf.

İzmir futbol camiası görmüyor mu?

Şehirde spor, özellikle de futbol denilince hemen herkes uzman kesiliyor. Vakıflar, dernekler, toplantılar, hınca hınç doluyor. Onlarca eski futbolcu, hakem, teknik direktör, menajer her gün basında ve sosyal medyada İzmir futbolunun nasıl kurtarılacağını anlatıyor. Koca koca adamlar stadların basın tribünlerinde yer almak için birbirleriyle yarışıyor. Ama sadece bir iki isim dışında kimse, şehrin göbeğinde çürümeye terkedilmiş, Türkiye’nin en büyük tesisini görmek istemiyor.

Türkiye’nin en büyük futbol tesisi idi

Bucaspor’a ait Kaynaklar Tesisleri, Kaynaklar, Olduruk mevkiinde yer alıyor. Yapıldığı dönem bu tesisler Türkiye’nin en büyük tesisleri olan alan, şu an kullanılamaz vaziyette duruyor. Tel örgülerle kapatılmış tesislerin bakımsızlığı görenleri şaşkına çeviriyor. Sahalara giriş bölgeleri de kırık dökük vaziyette. Tesislerin ön tarafı, kamyon park yeri şeklinde kullanılıyor. Bölge esnafı ise tesis arazisi dahilinde bazı depo alanlarının satışa sunulduğu dedikodusundan rahatsız.

Futbolcu fabrikası idi patates tarlası oldu

Tesisler, aktif olarak kullanıldığı yıllarda pek çok ünlü futbolcunun spora başladığı yer olarak biliniyordu. Buca Kaynaklar tesisinden yetişen futbolculara baktığımızda ilk akla gelen isimler Cengiz Ünder, Taylan Antalyalı, Salih Uçan, Çağlar Söyüncü oluyor. Daha bu isimlere onlarca isim daha eklenebilir. Zamanında futbolcu fabrikası olarak bilinen tesislerin zemini şu anda bir patates tarlasını andırıyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ