İzmir'in Konak ilçesinde yer alan Kadın müzesi’nin Türkiye’nin ilk kadın müzesi olmasının yanı sıra içerisinde yer alan belgeler ve fotoğraflar nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir. Müzede anadolu kadınının unutulan geçmişini hatırlatmak ve Türk tarihinde başarılara imza atmış kadınları tanıtmak için bölümler bulunmaktadır. 

Türkiye’nin ilk kadın müzesi: İzmir Kadın Müzesi'ne nasıl gidilir?

Geçmişten beri kadına verdiği değer ile bilinen İzmir'de 23 Ocak 2014 tarihinde açılan İzmir Kadın Müzesi ise Türkiye’nin ilk kadın müzesidir. Anadolu kadınının unutulan geçmişini hatırlatmak ve tarihte ilklere imza atmış güçlü kadınların fotoğraflarının yer aldığı Kadın müzesi'nin duvarlarında Halide Edip Adıvar, Cahide Sonku, Füreya ve Afife Jale gibi başarılı Türk kadınlarının portreleri bulunmaktadır.

Geçmişten günümüze kadınlara dair bilgilerin yer aldığı müzede aynı zamanda günümüz sanatçılarının kadını anlatan eserleride yer almaktadır. 19. yüzyıla ait altın sırma işlemeli kaftan, bindallı ve cepkenlerin sergilendiği Müzenin giriş katında aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1929 yılında Ankara Palas'ta manevi kızı Nebile Hanım ile dans ederken çekilmiş fotoğrafı da yer alıyor. Kadının toplumdaki rolü üzerine bu denli değerli ve bilgilendirici müzeyi İzmir’e yolunuz düşerse muhakkak ziyaret etmeyi unutmayın.

İzmir Kadın Müzesi giriş ücreti

Konak Belediyesi’nin beşinci butik müzesi Türkiye’nin ilk Kadın Müzesi olan İzmir Kadın Müzesi'ne girişler ücretsizdir. Müze,pazar ve pazartesi günleri kapalıdır. Ancak müzeyi diiğer günler 09:00-17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Kadın Müzesi nerededir?

23 Ocak 2014 tarihinde açılan Türkiye’nin ilk Kadın Müzesi, İzmir'in Konak ilçesindeki Basmane semtinde bulunmaktadır. İzmir’in merkezine yakın olan bu müzeye kentin çeşitli yerlerinden otobüsler ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İzmir Kadın Müzesi'ne nasıl gidilir?

İzmir'in Konak ilçesinde yer alan İzmir Kadın Müzesi konumu nedeniyle kolayca ulaşılabilmektedir.Çankaya’dan yürüme mesafesinde bulunan müzeye İzmir’in diğer semtlerinden 34-35-39-42-44-45-46-302-466-838 numaralı hatlar ile Basmane Gar durağında inerek hızla ulaşılabilmektedir.Diğer bir İzmir hızlı ulaşım aracı olan metroyu kullanmak isterseniz. Metroda Basmane istasyonunda inerek yaklaşık 5-10 dk yürümeyle keyifle varabilirsiniz.Yada aşağıda yer alan harita eşliğinde kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ