Türkiye’nin tek yazar kooperatifi olan İzmir Yazarlar Kooperatifi (İZYAKO) yeni eserleri yayın hayatına kazandırmaya devam ediyor. Kooperatifin bünyesindeki yayınevi Ağustos ayında da ikisi kendi ortaklarına ait olmak üzere üç yeni yayını okuyucu ile buluşturdu. Bu üç eserle birlikte kurulduğu günden bu yana kooperatif toplam 42 eseri okuyucu ile buluşturmuş oldu.

Bir deprem hikayesi: Camdan At

İZYAKO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aysun Nacarfırat tarafından 5-9 yaş grubuna hitaben yazılmış olan kitap küçük yaştaki çocuklara deprem bilincini aşılamayı ve olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyor. Kendisi de 30 Ekim İzmir depremzedelerinden olan Nacarfırat, aynı zamanda bir Jeoloji mühendisi ve söz konusu eserinde hem akademik bilgilerini hem de yaşadığı olumsuz tecrübeleri çocuklara aktarıyor. Eser, yayınlanmadan önce psikolog kontrolünden geçirilmiş olması ve deprem yaşamayı öğretici nitelikte olması açısından da kısa sürede eğitimcilerin de ilgisini çekmeye başladı.  Camdan At, Aysun Nacarfırat’ın daha önce yayınladığı Fesleğenim Fısıldıyor, Bir Dolunay Rüyası ve Miss Amber Pansiyonu isimli kitaplarının ardından yayınlanmış olan dördüncü kitabı oldu.

Benim İnsanlarım-Turgut Üzüm

Aynı zamanda İZYAKO’nun kurucu ortaklarından olan Turgut Üzüm’ün yeni kitabı Benim İnsanlarım ise başta Uşak olmak üzere Ege Bölgesi’nin yaşanmış insan hikayelerinden oluşuyor. Uzun yıllardır yazım hayatının içinde olan Turgut Üzüm; KESK Tarihi, Kuva-yı Milliyeci Hacı Müftü, Yağmur Gelini, Ramiz Bey ve Torunları, Dedem ve Oğulları, Kilim Kokulu Kadınlar isimli kitaplarından sonra yedinci kitabını da okurları ile buluşturmuş oldu.

Şiir dünyasına yeni bir isim katıldı

İZYAKO’nun kooperatif ortakları dışındaki yeni yazarları destekleme politikası sonucunda edebiyat dünyasına giriş yapan Dudu Nur Kara da Begonviller isimli şiir kitabını okuyucu ile buluşturdu. Dudu Nur Kara da bu eseri ile önümüzdeki günlerde düzenleyeceği imza günü ile okuyucusu ile buluşacak.

Kaynak: BÜLTEN